Zimski sportovi

Video: Capsi prekinuli niz poraza, Carolini četvrta pobjeda

Željka Jurkas • subota, 08.11.2014.
Video: Capsi prekinuli niz poraza, Carolini četvrta pobjeda

Dvije bitke na samom začelju lige, novo posrtanje Hawksa, uvjerljiva pobjeda Wingsa i preokret Arizone obilježili su petak navečer u NHL-u...

Sa čak 52 udarca na vrata Michala Neuvirtha Oilersi su se dvaput vraćali s minimalnog zaostatka da bi malo više od četiri minute prije isteka vremena Boyd Gordon zabio za prvo vodstvo gostiju na utakmici. U drugoj utakmici dna ljestvice susrele su se zadnje dvije momčadi divizije Metropolitan. Početna dominacija Jacketsa urodila je plodom tek u drugoj trećini s dva gola Scotta Hartnella koji su poništili vodstvo Jeffa Skinnera. Domaćini su u zadnjoj trećini uspjeli izjednačiti, a Cam Ward se sa 18 obrana pobrinuo da utakmica uđe u produžetak. Jacketsima je ovo prvi bod u zadnjih sedam susreta. Elias Lindholm zabio je 37 sekundi prije isteka vremena na sedmom powerplayju domaćina svoj četvrti gol sezone (i treći pobjednički) za četvrtu pobjedu Caroline u nizu.

Wingsi su dočekali Devilse bez Jonasa Gustavssona koji će zbog iščašenog ramena biti van leda dva mjeseca, a pred samu utakmicu s popisa je maknut i Pavel Dacjuk zbog ozljede prepona. Braniči Wingsa zabili su tri gola, dva gola na kraju prve trećine za početno vodstvo koje neće ispustiti te na kraju druge trećine za odlazak na tri razlike. Pobjednički gol pripao je Johanu Franzenu u igri s igračem više.

Pretpregled Winter Classica prošao je u dominaciji Chicaga prvih 35 minuta, bljesku Washingtona na kraju druge trećine i dovoljno sabranoj igri u zadnjoj da ne dopuste povratak domaćina. Brandon Saad jedini je iskoristio nalete Hawksa u prvoj trećini, a Duncan Keith realizirao je prvi powerplay na samom početku druge. Gosti su preokret započeli u 15. minuti druge trećine trećim ovosezonskim golom Andreja Burakovskog, a u zadnjoj minuti su zabili čak dva, većinom rezultat grešaka domaćina. Unatoč stalim napadima u zadnjoj trećini koji su rezultirali s 13 udaraca na vrata Bradena Holtbyja domaćini su upisali treći poraz u nizu u United Centru.

Ducksi su zabili dvaput u prvoj trećini, no Mike Smith na golu Coyotesa ostao je postojan i zaključao vrata na idućih 55 minuta. Njegovi suigrači su unutar minute u drugoj trećini poravnali rezultat, a domaćini se više, unatoč intenzivnoj zadnjoj trećini, nisu uspjeli upisati na semafor. U ispucavanju kaznenih udaraca Smith je obranio dva pokušaja Ducksa, dok su Sam Gagner i Mikkel Boedker bili uspješniji od Frederika Andersena.

NHL

Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 2:3 (; 1-0 Moulson, 1-1 Pakarinen; 2-1 Stafford, 2-2 Arcobello, 2-3 Gordon)

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 3:2 OT (; 1-0 Skinner, 1-1 Hartnell, 1-2 Hartnell; 2-2 Rask; 3-2 PPG Lindholm)

Detroit Red Wings – New Jersey Devils 4:2 (0-1 Bernier, 1-1 PPG Kindl, 2-1 Smith; 3-1 PPG Franzen, 4-1 Kronwall; 4-2 Tootoo)

Chicago Blackhawks – Washington Capitals 2:3 (1-0 Saad; 2-0 PPG Keith, 2-1 Burakovsky, 2-2 Johansson, 2-3 Ward;)

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 2:3 SO (1-0 PPG Getzlaf, 2-0 Beleskey; 2-1 Klinkhammer, 2-2 Doan;;;2-3 Boedker)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!