Zimski sportovi

Video: Sedma u nizu pobjeda Penguinsa, Predatorsi na čelu Centrala

Željka Jurkas • nedjelja, 09.11.2014.
Video: Sedma u nizu pobjeda Penguinsa, Predatorsi na čelu Centrala
Foto: EPA

Pregršt golova, jedan produžetak, jedno ispucavanje kaznenih udaraca i jedan shutout obilježili su dvanaest susreta NHL-a...

Subotnje utakmice matinejom su otvorili Florida i Flamesi. Sa čak deset golova, od kojih je šest palo u drugoj trećini dali su solidan uvod u predstojeće utakmice. Domaćini su vodili od druge minute susreta, pa ponovno sredine druge trećine da bi Calgary izjednačio početkom treće i s dva gola u minuti i 13 sekundi pred istjecanjem susreta uvjerljivije uzeli pobjedu.

Habsi su dočekali Wild koji su svom stručnom stožeru ima Guya Lapointea. U ceremoniji prije susreta umirovili su njegov broj 5, a cijelo slavlje zaokružili uvjerljivom pobjedom u kojoj je Carey Price skupio 30 obrana.

Pittsburgh se bez većih problema obračunao s Buffalom, kao i Kingsi s Vancouverom. Unatoč manjku braniča, Kingsi su prikazali jednu od najboljih izvedbi posjedovanja paka i ostavili sjeverne susjede na svega 19 udaraca na vrata. Penguinsi su pak od samog početka utakmice dali do znanja domaćinima da se veliko iznenađenje neće dogoditi, a njihov powerplay se nakon jednog lošijeg susreta vratio realizaciji. Sidney Crosby je upisao pet asistencija, na prvih pet golova gostiju.

Tampa je stvorila prednost od četiri gola u prvoj trećini i u iduća dva uspjela održati pozitivnu razliku protiv Jacketsa koji su se borili do zadnjeg trena. Petnaest igrača Boltsa upisalo je najmanje bod, a 'Lumbus je tri od četiri pogotka zabio u igri s igračem više. Flyersi su stvorili četiri gola razlike kroz prve dvije trećine (tri pogotka bila su iz igre s igračem više), da bi u zadnjoj Avsi napravili veliki pritisak, stigli na gol manjka i natjerali drugu specijalnu momčad Flyersa da u zadnjim minutama očuva pobjedu.

Dallas je silovito krenuo, a Tyler Seguin zabio hat trick prije nego što su kola krenula nizbrdo. San Jose se u stilu vratio u utakmicu i preokrenuo rezultat sa četiri pogotka u zadnjoj trećini od kojih je dva postigao Brent Burns. St. Louis je zabio prvi pogodak u prvoj trećini, ali Nashville je do kraja susreta poslao jasnu poruku da se ne misli bez borbe odreći vrha divizije. Uz 28 obrana Pekka Rinnea i s 35 udaraca na vrata Briana Elliotta zabili su po gol u preostale dvije trećine i uzeli domaćinima bodove.

Carolina je s nizom od četiri pobjede došla u Verizon Centar i nakon što su domaćini na kraju druge trećini vodili s dva pogotka razlike, izgledalo je da je nizu kraj. No, u zadnjoj trećini izjednačili su rezultat i uzeli bod, a Capitalsi su zahvaljujući jakom udarcu Alexa Ovječkina i odličnoj reakciji Niklasa Backstroma došli do nove pobjede.

Pet pogodaka u prvoj trećini i četiri preokreta rezultata konačno su dovela do pobjede Leafsa s prvim golom sezone Lea Komarova. Islandersi su radili pritisak na Arizonu dok konačno Frans Nielsen dvije i pol minute prije isteka vremena nije uspio proći Mika Smitha za jedini gol utakmice. Senatorsi i Jesti došli su do jedinih pogodaka putem specijalnih momčadi u prvoj trećini. Ispucavanje kaznenih udaraca otišlo je u šest krugova, a prvih pet pokušaja sa svake strane zaustavili su vratari. Konačno je Mathieu Perreault prošao Craiga Andersona i gostima dao i drugi bod.

NHL

Florida Panthers – Calgary Flames 4:6 (1-0 Upshall; 2-0 Bjugstad, 2-1 Jones, 3-1 Upshall, 3-2 SHG Giordano, 3-3 Hudler, 4-3 Hayes; 4-4 Monahan, 5-4 Bouma, 6-4 EN PPG Gaudreau)

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 1:6 (0-1 Letang, 0-2 PPG Hornqvist, 0-3 Letang; 0-4 PPG Hornqvist, 0-5 Bortuzzo, 1-5 Girgensons, 1-6 Malkin;)

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 5:4 (0-1 Kreider, 1-1 PPG Kessel, 2-1 SHG Holland, 3-1 Panik, 3-2 Zuccarello; 3-3 Hagelin; 4-3 Nash, 4-4 Polak, 5-4 Komarov)

Montreal Canadiens – Minnesota Wild 4:1 (;1-0 Gallagher, 1-1 Pominville, 2-1 Eller; 3-1 Sekač, 4-1 Pacioretty)

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 1:2 SO (1-0 PPG Neil, 1-1 PPG Enstrom;;;; 1-2 Perreault)

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 4:3 (1-0 PPG Giroux; 2-0 PPG Simmonds, 3-0 Schenn, 4-0 PPG Giroux; 4-1 Talbot, 4-2 Tanguay, 4-3 Redmond)

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 4:7 (0-1 Brown, 0-2 Paquette, 0-3 PPG Stralman, 0-4 Boyle; 1-4 PPG Hartnell, 1-5 Callahan, 2-5 PPG Hartnell, 2-6 PPG Johnson; 3-6 Johansen, 4-6 PPG Foligno, 4-7 Johnson)

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4:3 OT (1-0 PPG Brouwer, 2-0 Beagle, 2-1 PPG Nash; 3-1 Fehr; 3-2 E. Staal, 3-3 Lindholm; 4-3 Backstrom)

St. Louis Blues – Nashville Predators 1:2 (1-0 Lehtera; 1-1 Forsberg; 1-2 Neal)

Dallas Stars – San Jose Sharks 3:5 (1-0 Seguin, 2-0 Seguin, 2-1 Sheppard; 3-1 PPG Seguin; 3-2 PPG Marleau, 3-3 Burns, 3-4 PPG Burns, 3-5 EN Thornton)

Arizona Coyotes – New York Islanders 0:1 (;; 0-1 Nielsen)

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 5:1 (1-0 Gaborik, 2-0 Muzzin, 3-0 Kopitar; 4-0 Toffoli; 5-0 Carter, 5-1 Higgins)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!