Košarka

Galatasarayu pobjeda u derbiju, Šarić odlično krenuo pa stao

Branimir Korać • nedjelja, 09.11.2014.
Galatasarayu pobjeda u derbiju, Šarić odlično krenuo pa stao
Foto: Martina Japundžić

Galatasaray je u derbiju petog kola turskog prvenstva ugostio momčad Anadolu Efesa i upisao pobjedu 77:76. Ovom pobjedom Galatasaray je ostao u društvu Fenerbahčea na vrhu ljestvice dok je Efes upisao drugi poraz...

Košarkaši Galatasaraya u neizvjesnoj završnici ipak su izvukli pobjedu protiv Anadolu Efesa. U susretu u kojem su obje momčadi imale svojih dobrih trenutaka, Galatasaray je ipak bio bolji u završnici.

Dario Šarić susret je završio s 11 poena (5/8 za dva, 0/1 za tri) i šest skokova, a susret je završio ranije s pet osobnih pogrešaka. Ulazak u utakmicu bio mu je odličan, ubacio je već na polovici prve četvrtine osam poena, ali nije nastavio u tom ritmu.

Minutu prije kraja Galatasaray je vodio sa 75:68 i činilo se da će rutinski slaviti, međutim Efes se uspio vratiti i spustiti na samo poen zaostatka. U samoj završnici Draper je napravio prekršaj nad Arroyom, ovaj je ubacio oba slobodna bacanja nakon čega je Galatasaray novim prekršajem spriječio pokušaj za tricu Efesa i Cedi Osman samo je smanjio na konačnih 77:76.

Pobjednika su predvodili Sinan Güler sa 17 poena (7/13), Carlos Arroyo sa 16 poena (5/17) i Furkan Aldemir s 11 poena (3/6) i 13 skokova. Kod Efesa Cedi Osman ubacio je 14 poena (4/6), a Stephane Lasme 13 poena (6/7) uz šest skokova.

Tursko prvenstvo, peto kolo:
Galatasaray - Anadolu Efes 77:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!