Nogomet

Uvjerljiv poraz Salzburga kod Altacha, slavili Celtic i Standard, po jedan bod Astri i Feyenoordu

Davor Mikulić • nedjelja, 09.11.2014.
Uvjerljiv poraz Salzburga kod Altacha, slavili Celtic i Standard, po jedan bod Astri i Feyenoordu
Foto: FaH

Čak četiri pogotka primio je Salzburg na gostovanju kod Altacha koji je nastavio svoj dugi niz bez poraza, a među strijelcima je bio i Ivan Kovačec. Teške pobjede izborili su Celtic i Standard, dok su se bodom na gostujućim terenima morali zadovoljiti Astra i Feyenoord...

Aberdeen – Celtic 1:2

Iako još uvijek ima jednu utakmicu manje, Celtic je dohvatio današnjom pobjedom vrh škotskog prvenstva, a prvo mjesto dijeli s Invernessom koji ima isti broj bodova.

Nije bilo lagano jer je Abredeen poveo u 27. minuti pogotkom Rooneya i taj se rezultat održao do 38. minute kada je uspio izjednačiti Johansen koji je pronašao put do mreže vratara Browna.

Puno bolji bili su domaći igrači u nastavku, a od 82. minute imali su i igrača više nakon što je zbog drugog žutog kartona igru napustio Brown. Ipak, na samom kraju utakmice ostali su praznih ruku. Za osmu prvenstvenu pobjedu Celtica u 90. minuti pogodio je van Dijk.

Vitesse – Feyenoord 0:0

Teško gostovanje očekivalo je i igrače Feyenoorda koji su nakon pobjede nad Rijekom putovali na noge Vitesseu. Susret je bio prilično izjednačen, a tijekom 90 minuta oba su vratara očuvala svoje mreže čistima.

Prvi dio pripao je Feyenoordu, dok su nešto bolje u nastavku zaigrali domaći igrači, ali ipak niti jedna prigoda nije pretvorena u pogodak.

Otelul – Astra 1:1

Nakon neuspješnih sedam pokušaja, Astra je slavila protiv Ceahlaula, no u posljednje dvije utakmice ponovno ne zna za pobjedu. Danas su na gostovanju kod Otelula imali vodstvo od 22. minute koje je svojim pogotkom donio Alibec i taj se rezultat nije mijenjao gotovo do samog kraja.

Otelul, koji se također nalazi u vrlo teškoj situaciji i ne zna za pobjedu već šest utakmica, u nastavku je bio tek nešto bolji protivnik, a jedan od pokušaja uspjeli su iskoristiti u 88. minuti. Vratara Lunga je uspio matirati Tudorie, što se pokazalo i konačnim rezultatom.

Altach – Salzburg 4:1

Samo tri dana poslije gostovanja u Zagrebu i više nego uvjerljive 1:5 pobjede nad Dinamom, nogometaši Salzburga doživjeli su prvi poraz još od kraja rujna, a primili su četiri pogotka od Altacha, trećeplasirane momčadi austrijskog prvenstva koja je čak i u boljoj formi od svog današnjeg protivnika.

Vrlo zanimljiva utakmica s gotovo 40 udaraca prema vratarima u prvom je dijelu donijela samo jedan pogodak koji su domaći igrači postigli već u četvrtoj minuti. precizan je tada bio Aigner.

Nakon samo osam minuta igre u nastavku Soriano je uposlio Bruna koji poravnava rezultat, no zasluženu pobjedu domaćinu osigurali su Tajouri, te Ivan Kovačec i Ngwat-Mahop koji su Gulacsijevu mrežu pogađali u razmaku od samo tri minute.

Genk - Standard Liege 0:2

Dva pogotka bila su i više nego dovoljna Standardu iz Liegea kako bi došao do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede i približio se vodećem Anderlechtu na šest bodova zaostatka.

Mrežu domaćeg vratara načeo je N'Poku već u 13. minuti susreta, a iako je Genk bio nešto bolji u prvom dijelu, nije uspio postići pogodak. Nastavak je ponudio više prigoda, no vratari zapravo nisu imali velikog posla. Susret je u dubokoj sudačkoj nadoknadi zaključio Mujangi kada je samo potvrdio pobjedu gostiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!