Nogomet

Niko Kovač: "Imamo veliku kvalitetu u hrvatskoj ligi. Liga 10 najbolje je što se moglo napraviti"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 10.11.2014.
Niko Kovač: "Imamo veliku kvalitetu u hrvatskoj ligi. Liga 10 najbolje je što se moglo napraviti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska na čelu s izbornikom Kovačem u ponedjeljak putuje u London na prijateljski dvoboj s Argentinom, a u nedjelju je čeka kvalifikacijski okršaj s Talijanima.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač još je jednom pojasnio svoju odluku da većinu prvotimaca ostavi na pripremama u Zagrebu, dok će se viceprvaku svijeta, Argentini, suprotstaviti s igračima koji su dobivali manje prilika u reprezentaciji, a neki su pozvani po prvi puta.

"Naši reprezentativci igraju svaki treći dan, u prvenstvima i europskim kupovima. Tu je i segment putovanja, koja iscrpljuju", rekao je Kovač u razgovoru za HRT.

"Sve smo ove igrače pratili i sada ćemo im dati mogućnost da se pokažu protiv jedne Argentine. Imamo veliku kvalitetu u hrvatskoj ligi. Liga 10 najbolje je što se moglo napraviti, tu su sada svi najbolji, a da imamo kvalitetne dečke vidi se i po Dinamu i Rijeci koji igraju Europsku ligu", dodao je hrvatski izbornik.

Poslije prijateljskog ogleda s Lionelom Messijem i njegovim suigračima, Hrvatska će na San Siru testirati svoj maksimalni skor iz kvalifikacija s jednako uspješnim Talijanima.

"U Italiji nas čeka teška utakmica, ali smatram da smo u dobroj formi i da ćemo u Italiji pokazati svoje pravo lice. Talijani su iskusni, drže se svog stila, a vodi ih trener koji je u Juventusu napravio odličan posao. Pokazat ćemo svojim igračima njegove mehanizme", najavio je Kovač.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2014. u 13:38
    A zašto trener prve ekipe ide u London sa drugom ekipom? Zašto ne ostane u Zagrebu i radi sa prvom ekipom?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2014. u 12:00
    I dalje sam mišljenja da ne radi kako treba dobili smo 3 tekme protiv prosječni suparnika i odmah se stvorila euforija,vidjet ćemo kako će biti protiv Italije iskreno mislim da imamo bolju ekipu ako izvučemo bod neka se euforija nastavi
    Obrisan korisnik