Zimski sportovi

Video: Šestom pobjedom u nizu Lightning preuzeo čelo ljestvice

Željka Jurkas • ponedjeljak, 10.11.2014.
Video: Šestom pobjedom u nizu Lightning preuzeo čelo ljestvice

Od pet susreta odigranih u nedjelju u NHL-u dva su otišla u ispucavanje kaznenih udaraca. U susretima s prošlogodišnjim momčadima slađi završetak imali su Nick Bonino i Benoit Pouliot, obojica zabivši pobjedničke golove. Chicago se (ponovno) vratio u pobjedničku kolonu, Tampa je nanizala šestu pobjedu, a Toronto je u velikom preokretu došao do druge u nizu...

Triput su Senatorsi preuzimali vodstvo. I triput se Toronto vraćao da bi sredinom druge trećine prvi puta došao u vodstvo nakon kojeg je James Reimer zatvorio vrata. 15 pokušaja u zadnjoj trećini nije bilo dovoljno i Sensi su upisali prvi poraz u regularnom dijelu na domaćem ledu. Chicago je dočekao Sharkse nakon neugodnog poraza od Capitalsa. Gosti su igrali dan prije i furioznom završnicom pobijedili Starse, što je bilo vidljivo na samom početku susreta, a pogotovo na vrataru Anttiju Niemiju. Domaćini su, kao i u zadnjem susretu brzo došli u vodstvo te do petnaeste minute utakmice imali tri gola prednosti. Gosti u idućih deset minuta dolaze na svega gol razlike i nastavljaju jaki pritisak kroz drugu trećinu. No, Hawksi ne dopuštaju još jedan preokret, odolijevaju napadima i s dva kasna gola privode utakmicu kraju.

Edmonton Oilersi su na ledu MSG-a pokazali da kada se drže plana igre itekako dobro znaju odigrati obranu i da svako vodstvo ne vodi nužno do raspada sistema. Nakon izjednačene prve trećine Pouliot je u drugoj zabio što će ispasti pobjednički gol, a Oilersi su nastavili pritisak. Henrik Lundqvist još je jednom spašavao Rangerse i držao momčad u kakvoj-takvoj prilici za povratak u utakmici. Treći gol Edmontona pao je nakon što je Lundqvist povučen na klupu za klizača više.

Tampa je u gostima u Joe Louis Areni izdržala sve napade Detroita i u kaznenim udarcima vratar Ben Bishop skinuo je sva tri pokušaja domaćina za šestu pobjedu u nizu i preuzimanje čelne pozicije ljestvice NHL-a. Steven Stamkos zabio je dvaput, a Tyler Johnson jednom za preokret vodstva Wingsa. Domaćini su se vratili u utakmicu i došli do izjednačenja sredinom zadnje trećine osmim golom sezone Gustava Nyquista.

U sudaru dvije sile divizije Pacific, u prvom susretu nakon prelaska Ryana Keslera u dres Ducksa, u čvrstoj utakmici gosti su slavili u Honda Centru. Kraj iz bajke napisan je za Bonina, koji je iz Ducksa prešao u sjevernije Vancouver Canuckse, kada je u prvom krugu kaznenih udaraca prošao bivšeg suigrača Frederika Andersena i zabio jedini gol u tri kruga. Domaćini su dvaput pogodili okvir, a jedan pokušaj je obranio Eddie Lack. Anaheimu je ovo treći poraz nakon regularnog dijela u nizu.

NHL

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 3:5 (1-0 Hoffman, 1-1 Holland, 2-1 Turris; 2-2 van Riemsdyk, 3-2 PPG Stone, 3-3 Leivo, 3-4 SHG Santorelli; 3-5 Clarkson)

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 3:4 SO (1-0 PPG Franzen, 1-1 PPG Stamkos; 1-2 Stamkos, 1-3 Johnson, 2-3 PPG Helm; 3-3 Nyquist;; 3-4 Callahan)

New York Rangers – Edmonton Oilers 1:3 (0-1 Nugent-Hopkins, 1-1 Hagelin; 1-2 Pouliot; 1-3 EN Purcell)

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 5:2 (1-0 van Riemsdyk, 2-0 Seabrook, 3-0 Hjalmarsson, 3-1 Pavelski; 3-2 PPG Pavelski; 4-2 Bickell, 5-2 EN Toews)

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 1:2 SO (;1-0 PPG Vatanen, 1-1 Burrows;;; 1-2 Bonino)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!