Zimski sportovi

Video: Bruinsi i Hurricanesi uspješno odradili domaći dio posla

Željka Jurkas • utorak, 11.11.2014.
Video: Bruinsi i Hurricanesi uspješno odradili domaći dio posla

Dva susreta odigrana su u ponedjeljak u NHL-u sa stopostotnim učinkom domaćina. Boston je upisao petu pobjedu u nizu zadavši Devilsima četvrti poraz u nizu, a Carolina je došla do nove pobjede nad trenutno trećom momčadi divizije Pacific...

Calgary se prvi upisao na semafor u petoj, završnoj utakmici gostovanja u nizu, no četiri minute kasnije domaćini preuzimaju inicijativu i jednom stečeno vodstvo ne ispuštaju iz ruku. Prijelomni trenutak utakmice bio je izjednačujući gol Zacha Boychuka - primanje paka od Justina Faulka koji je skupio tri boda na utakmici, ulazak u trećinu i prolazak braniča Dennisa Widemana koji se trudio držati korak i zasmetati, da bi visoko u bliži kut pogodio mrežu Jonasa Hillera. Bio je to prvi od četiri pogotka koji će završiti u njegovoj mreži, uključujući 100. NHL pogodak Jeffa Skinnera. S druge strane leda, Cam Ward je nakon prvog gola na utakmici zaključao vrata i upisao svoju petu pobjedu u nizu ove sezone. Novom pobjedom, nakon izrazito lošeg starta u listopadu, Canesi su se odmaknuli od dna divizije Metropolitan.

Highligh večeri viđen je u TD Gardenu gdje su Bruinsi i Devilsi prvi puta ove sezone odmjerili snage. Dvije minute prije isteka druge trećine, pri izjednačenom rezultatu od po dva gola sa svake strane, rookie Seth Griffith je još jednom sve zadivio. U solo akciji prošao je gotovo cijelu dužinu leda, kroz dvojicu braniča Devilsa i nakon okreta ispred vrata Coryja Schneidera, kroz noge leđima okrenut vratima zabio pobjednički gol. Minutu i dvadeset sekundi kasnije Reilly Smith je dodao još jedan za potvrdu pobjede. Devilsi su dali sve od sebe u zadnjoj trećini, ostavivši domaćine na svega tri udarca na vrata, no Tuukka Rask je skinuo svih 14 pokušaja. Jaromir Jagr je nastupio 1488. put u NHL-u (došao na 17. mjesto liste igrača s najviše odigranih utakmica) i sa 708. pogotkom našao se na šestom mjestu strijelaca svih vremena s Mikeom Gartnerom.

NHL

Boston Bruins – New Jersey Devils 4:2 (0-1 Zajac, 1-1 PPG Soderberg, 2-1 Bergeron; 2-2 Jagr, 3-2 Griffith, 4-2 Smith;)

Carolina Hurricanes – Calgary Flames 4:1 (0-1 PPG Jones, 1-1 Boychuk; 2-1 PPG Faulk, 3-1 Skinner; 4-1 Gleason)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!