Nogomet

Olić: "Rado bih opet zabio Buffonu, tada sam postao poznat", Kramarić: "Naravno da je Italija favorit"

Borna Rupnik • srijeda, 12.11.2014.
Olić: "Rado bih opet zabio Buffonu, tada sam postao poznat", Kramarić: "Naravno da je Italija favorit"
Foto: EPA

Uz Marija Mandžukića, Ivica Olić i Andrej Kramarić glavne su napadačke uzdanice Nike Kovača za susret s Talijanima, a obojica tu utakmicu čekaju u vrlo dobrom raspoloženju.

Iskusni Ivica Olić redovito daje svoj doprinos odličnim rezultatima Wolfsburga, koji se nalazi u samom vrhu bundesligaškog poretka, te iščekuje mogući 100. nastup za Hrvatsku, ukoliko u nedjelju dobije priliku na San Siru.

"Radosno i ponosno dolazim na okupljanje. Ne znam koliko sam dobio upita od ljudi koji žele biti uživo u Milanu ako zaigram, to bi mi bio stvarno poseban trenutak. Bio bih prvi hrvatski napadač s toliko utakmica za reprezentaciju", prokomentirao je Olić za WAZ.

Bivši napadač Bayerna Italiji je već zatresao mrežu, na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, kada je na vratima također stajao Gianluigi Buffon.

"Ponosno se srećemo u smiraju svojih karijera. Rado bih mu opet zabio, no važniji je dobar rezultat. Te ću se utakmice protiv Italije uvijek sjećati, poslije gola sam skinuo dres, imao sam ispod majicu posvećenu sinu. S mnogima često razgovaram o tom trenutku, tada sam postao poznat i izvan Hrvatske te počeo svoju međunarodnu karijeru", ispričao je Olić.

Nova snaga Hrvatske je mladi Rijekin napadač Andrej Kramarić, koji novi reprezentativni nastup čeka nakon postignutih pet pogodaka Lokomotivi.

"Talijanu su među najboljima na svijetu i naravno da su favoriti, Hrvatskoj je ova utakmica izazov i nadam se da ćemo nastaviti tradiciju da protiv Italije ne gubimo. No, konkurenti nam i dalje ostaju i Bugarska i Norveška", najavio je Kramarić za Tuttosport.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2014. u 23:25
    dat će krama gol talijančićima,nisu oni više repka ko prije,još imaju samo ime
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2014. u 13:04
    Biram Kramarića.Ola nek čeka s klupe šansu.
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez12.11.2014. u 13:03
    Olic i Kramaric u napad ,a ako Kovac vec forsira napadaca tipa Mandzo mozemo staviti i stup ili deblo u sesnaesterac
    PosedarskiVitez