Zimski sportovi

Video: Rangersi zaustavili niz Penguinsa, Jacketsi upisali deveti poraz u nizu

Željka Jurkas • srijeda, 12.11.2014.
Video: Rangersi zaustavili niz Penguinsa, Jacketsi upisali deveti poraz u nizu

Svega jedna gostujuća pobjeda, dvije utakmice koje nisu završile u regularnom dijelu, tri shutouta, pobjeda Devilsa, očekivana velika razlika Bluesa i Sabresa, poraz San Josea, deveti poraz u nizu Columbusa i pobjeda Nashvillea kojom ostaje na čelu Centrala sažetak su jedanaest susreta odigranih sinoć u NHL-u...

U Prudential Centru Minnesota je upisala četvrti poraz u nizu zahvaljujući lošije prve dvije trećine i odličnom Coryju Schneideru na vratima. U boljoj zadnjoj trećini Wild je u igri s igračem manje uspio zabiti jedini gol i pokvariti shutout u prekidu niza od četiri poraza domaćina. Panthersi su odigrali najbolju utakmicu sezone zaustavivši Sharkse, naročito tijekom prve dvije trećine. Roberto Luongo obranio je 21 udarac, a iz trideset pokušaja Florida je četiri puta prošla Anttija Niemija.

Dva gola Marcusa Johanssona i dva gola kapetana Aleksandra Ovečkina osigurali su treću pobjedu u nizu i još dublje u krizu pogurali posrnuli Columbus. Braden Holtby dao je svoj doprinos, pogotovo u zadnjoj trećini kada gosti rade završni pritisak. Još jedan vratar sačuvao je pobjedu svojoj momčadi. Dallas Starsi, jedina gostujuća momčad koja je sinoć uspjela upisati pobjedu, došli su do pobjedničkog gola u igri s igračem manje minutu i 16 sekundi prije isteka vremena. Kari Lehtonen našao se pod opsadom, no izdržao napade i zaključio preokret rezultata.

Jori Lehtera pobrinuo se kroz prve dvije trećina s tri gola u mreži Michaela Neuvirtha da Bluesi ostanu za petama Predatorsima na čelnoj poziciji divizije Central. Joakim Lindstrom s dva i David Backes s jednim powerplay golom pobrinuli su se da realizacija s igračem više ostane na više od 25% uspješnosti. Nashville je Viktoru Fasthu zabio tri gola u prvoj trećini, a Ben Scrivens je u iduće dvije ostao neprelazan. No, samo dva gola u mreži Pekka Rinnea ostala su premalo za novo iznenađenje Oilersa.

Colorado se sve više cementira na dnu divizije Central, a novi poraz stigao je s drugim shutoutom u nizu Jaroslava Halaka. Šestorica igrača Islandersa upisala su se u strijelce, a dvanaestorica su upisala barem bod u Uniondaleu. Sa samo golom manje Rangersi su u MSG-u zaustavili pobjednički niz Penguinsa, a Henrik Lundqvist se još jednom pokazao kao najveća prepreka upisavši svoj treći shutout sezone. Carey Price je sa 29 obrana prvi puta ove sezone zaključao vrata i to pred Winnipeg Jetsima. Lars Eller i Alex Galchenyuk stvorili su potrebno vodstvo, a Tomaš Plekanec je stavio točku na i shorthanded golom u zadnjoj minuti utakmice.

I drugi najduži niz pobjeda, onaj Tampe, prekinut je jučer. Chicago je zaradio drugi bod zahvaljujući Patricku Kaneu koji je postigao jedini pogodak u ispucavanju kaznenih udaraca. Ben Elliot susreo se s najviše udaraca večeri, njih 39, dok je u drugoj utakmici večeri koja nije završena u regularnom vremenu, onoj između Vancouvera i Senatorsa Craig Anderson bio na golu za njih 37. Domaćini su triput izgubili minimalno vodstvo, a konačnu pobjedu su im donijeli braća Henrik i Daniel Sedin u zadnjoj minuti produžetka.

NHL

New Jersey Devils – Minnesota Wild 3:1 (; 1-0 Ruutu, 2-0 Cammalleri; 2-1 SHG Carter, 3-1 PPG EN Zajac)

New York Islanders – Colorado Avalanche 6:0 (1-0 Leddy, 2-0 PPG Lee; 3-0 Hamonic, 4-0 SHG Kuljomin; 5-0 Cizikas, 6-0 Strome)

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5:0 (1-0 Zuccarello, 2-0 St. Louis, 3-0 Klein; 4-0 PPG Brassard; 5-0 SHG Nash)

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4:2 (1-0 Johansson, 2-0 PPG Ovečkin, 2-1 Atkinson, 3-1 Ovečkin; 3-2 Savard; 4- Johansson)

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 3:0 (; 1-0 Eller; 2-0 Galchenyuk, 3-0 SHG EN Plekanec)

Florida Panthers – San Jose Sharks 4:1 (1-0 Hayes, 2-0 Barkov; 3-0 MacKenzie; 4-0 Fleischmann, 4-1 Thornton)

St. Louis Blues – Buffalo Sabres 6:1 (1-0 Lehtera; 2-0 Lehtera, 3-0 SHG Lehtera; 3-1 PPG Ennis, 4-1 PPG Backes, 5-1 PPG Lindstrom, 6-1 PPG Lindstrom)

Nashville Predators – Edmonton Oilers 3:2 (1-0 Ribeiro, 2-0 Cullen, 3-0 Forsberg; 3-1 Pouliot, 3-2 Jakupov;)

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 3:2 SO (0-1 SHG Paquette; 1-1 Richards; 2-1 Krueger, 2-2 Kučerov;; 3-2 Kane)

Arizona Coyotes – Dallas Stars 3:4 (1-0 Murphy; 2-0 Vitale, 2-1 Seguin, 2-2 PPG Seguin; 2-3 Cole, 3-3 Boedker, 3-4 SHG Garbutt)

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 4:3 OT (; 1-0 Matthias, 1-1 Hoffman, 2-1 Burrows, 2-2 Turris; 3-2 Bieksa, 3-3 Stone; 4-3 D. Sedin)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!