Tenis

Đoković projurio pokraj Wawrinke i prepustio mu tri gema

Davor Kovačević • srijeda, 12.11.2014.
Đoković projurio pokraj Wawrinke i prepustio mu tri gema
Foto: EPA

Novak Đoković nastavio je svoj niz pobjeda u dvorani novom, uvjerljivom predstavom. Stradao je Stanislas Wawrinka koji je uspio dograbiti tri gema i to iz prvog seta.

Dominacija Novaka Đokovića se nastavila i u njegovom drugom meču u skupini A završnog Mastersa u Londonu. I Đoković i Wawrinka su svojim protivnicima prepustili po dva gema u prvom kolu, ali Đoković je u prvom međusobnom meču s Wawrinkom još od Australian Opena s početka godine pronašao svoju osvetu i potpuno deklasirao Švicarca.

Wawrinka je dobro otvorio, poveo s 2:0, ali potom nestao s terena. Đoković je nanizao pet gemova, Švicarac je prekinuo Srbinov niz, a u drugom setu Wawrinka je skupio sedam poena, nedovoljno ni za gem.

Ovakav razvoj događaja ostavilo je Marina Čilića u igri za polufinale. Naime, Čiliću je potrebna što uvjerljivija pobjeda protiv Wawrinke u posljednjem susretu skupine, dok jednako uvjerljiv mora biti i Đoković protiv Berdycha te bi u tom slučaju odlučivala razlika u gemovima.

World Tour Finals, skupina A, drugo kolo:
Novak Đoković (Srbija) – Stanislas Wawrinka (Švicarska) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac13.11.2014. u 18:56
    psiha..protiv njega se useru nakon prvih par gemova ako odmah povede..i on to zna,zato sve ulaže na jebeni start meča..ponaša se na terenu ko car jer to i je..
    teniosac
  • interreg13.11.2014. u 11:50
    Tako je Anton, jadan je taj top 10 ... Kojeg djavola rade po cijeli dan? Kao pripadik tog exluzivnog drustva skupis 7 poena u cijelom setu?! Ja mislim da tenis nikada nije bio gori nego danas. To uopce nije gust gledati.
    interreg
  • rios13.11.2014. u 11:36
    Ovo je dres Djokovica iz Australije od početka godine...Vidim tamo i frajera linijskog suca s onom njihovom auzzie oblekom...A Đokan je primjer kako se treba igrat na završnom mastersu. I daleko je bolji od Čilića, a njih dvojica bi trebali igrat egal mečeve, s obz da je Čilić 9, a Đokan 1. igrač... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 07:52
    Na što je tenis spao kada Đoković na završnom turniru ubija sve ispod sat vremena igre
    Obrisan korisnik