Nogomet

Kalinić: "Odigrali smo hrabru utakmicu protiv top reprezentacije", Sharbini: "Ostaje žal za porazom"

Niko Rukavina • četvrtak, 13.11.2014.
Kalinić: "Odigrali smo hrabru utakmicu protiv top reprezentacije", Sharbini: "Ostaje žal za porazom"
Foto: EPA

Mlade hrvatske snage odigrale su pohvalnu partiju protiv viceprvaka svijeta Argentine. Mladi igrači su nakon minimalnog poraza bili zadovoljni prikazanim, ali nisu skrivali žal za porazom.

Anas Sharbini je u svojem drugom nastupu za hrvatsku A reprezentaciju zabio svoj prvijenac. U 11. minuti Grobničanin je poentirao na dodavanje Kovačića

"Dosta smo se trudili, ali smo i dobili smo taj nesretni gol, možda je bila ruka, ali ako ćemo biti realni, oni su jedna od najjačih reprezentacija svijeta. Rano smo poveli i izdržali smo do poluvremena. Na kraju ostaje žal za porazom, ali što je, tu je", rekao je nakon utakmice hrvatski strijelac.

Hrvatski junak večerašnjeg dvoboja zasigurno je bio Lovre Kalinić koji je, unatoč skrivljenom jedanaestercu, s nekoliko vrhunskih obrana bio najbolji igrač hrvatske reprezentacije.

"Argentina je top reprezentacija i bilo je za očekivati da ću imati posla. Na kraju su oni pobijedili, ali mislim da smo mi odigrali odličnu utakmicu s tako jakom reprezentacijom. Sigurno da je čudan osjećaj braniti penal Messiju. Izbornik je nakon utakmice rekao da je ponosan na nas" rekao je Lovre Kalinić.

Argentina u Londonu je bila druga u karijeri i za 18-godišnjeg Tina Jedvaja koji se večeras beskompromisno nosio s Messijem, Aguerom i Tevezom. "Čestitam svim igračima koji su igrali danas. Pokazali smo hrabrost protiv ovakve Argentine, što nije mala stvar.", rekao je nakon utakmice stoper Bayera.

Davor Šuker se prvo ispričao zbog dogovaranja ove utakmice, a onda je kazao kako su takve iznimno potrebne za hrvatski nogomet.

"Ispričavam se što sam dogovorio utakmicu s Argentinom, no mislim da trebamo puno više vjerovati u sebe, da trebamo imati ovakve velike utakmice jer one donose radost. Ako ne igraš s najjačima, ne možeš pokazati svoju vrijednost. Na kraju je ova utakmica ipak bila totalna pobjeda naše mladosti u koju moramo vjerovati. Ponosni smo na našu igru" rekao je Šuker.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir13.11.2014. u 21:00
    Čestitke dečkima na igri. Svi su odigrali dobro i baš niti jedan nije podbacio. Čestitke i Niki Kovaču jer je imao hrabrosti viceprvaku svijeta postaviti igrače iz HNL-a. Pokazalo se opet, kako se često nepravedno omalovažava HNL nogomet. Svi igrači i ovi i oni koji će istrčati protiv Italije... [više na forumu]
    Mithrandir
  • ManchaVerde13.11.2014. u 14:47
    OK, utakmica je prosla bolje od ocekivanog, ali mi slavimo poraz?! Momci su dali sve od sebe, i sto se njih tice, svaka cast...Ipak, dogovorit prijateljsku sa 2. momcadi svijeta, pa istrcat s B ili C postavom, je neozbiljno...da, reprezentacije ponekad dogovore utakmice B vrsta (mi smo igrali... [više na forumu]
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 11:07
    Bolje da smo izgubili 6:0, nego da vas sad gledam kako veličate Šukera i Kovača. Sad oni imaju alibi za u budućnosti da mogu stavljati igrače GNK Rijeke u reprezentativni izlog za prodaju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 10:09
    Kovac je stvarno pokazao hrabrost sa ovim sastavom, da je otislo naopako, da su nas Messi & co nakantali, atmosfera prije Italije bi bila kompletno narusena, igraci bi izgubili povjerenje u trenera i sve bi otislo naopako. A sada svi letu, i igraci i navijaci. Ajmo sad bar po bod protiv Talijana.
    Obrisan korisnik
  • Novi lik13.11.2014. u 09:08
    Bravo decki.Bez obzira na prijateljsku,super igra.Tako je Niko i Roberte!
    Novi lik