Zimski sportovi

Video: Leafsi ponizili Bruinse, Ducksi u konačnici slomili Kingse

Željka Jurkas • četvrtak, 13.11.2014.
Video: Leafsi ponizili Bruinse, Ducksi u konačnici slomili Kingse
Foto: EPA

Dva susreta NHL-a u popularno zvanoj NBC-evoj Wednesday Night Rivalry ovoga puta su imala točan naziv. Boston je drugi puta ove sezone gostovao u Canada Air Centru, a novo izdanje Freeway Face-Offa krenulo je u Honda Centru u prvom od najmanje pet susreta ove sezone...

Njihov prvi susret ove sezone prošao je poniženjem domaćina i promjenom na njihovim vratima. Puno toga se od onda promijenilo, a obje momčadi su zaredale pobjedničke serije. Boston je ovoga puta igrao bez kapetana Zdena Chare i Davida Krejčija koji liječe ozljede, a ishod utakmice je bio upravo suprotan prvoj. Tuukka Rask poslan je na klupu u 24. minuti kada je primio četvrti neodgovoreni gol iz 16 pokušaja. Niklas Svedberg prošao je nešto bolje i do kraja susreta iz 17 udaraca primio dva pogotka. Phil Kessel započeo je s golovima u prvoj trećini, a njegov drugi gol utakmice, ujedno i pobjednički, došao je u 18. sekundi druge trećine. Suigrači u liniji, Tyler Bozak i James van Riemsdyk pridonijeli su svaki s po golom i dvije asistencije. Jonathanu Bernieru izmakao je shutout u 35. minuti kada je Dennis Seidenberg postigao jedini pogodak za goste.

Gledate li rezultat ispada da su gosti, Kingsi, triput prokockali vodstvo od dva gola razlike. No, poslušate li što trener L.A.-a Darryl Sutter ima za reći na cijelu utakmicu, slika je gotovo posve drugačija:“Ne, ne mislim da smo išta ispustili. Nikad uistinu nismo imali vodstvo. Znam da ćete vi to definirati s golovima razlike, ali mi nikad to vodstvo nismo imali. Da nije bilo Jonathana, utakmica ne bi bila niti blizu. Oni su puno bolja momčad od nas, pokazali su to prošle sezone, i večeras ponovo.“ Anže Kopitar zabio je svoj prvi gol iz kaznenog udarca u NHL-u (iz trećeg pokušaja) za prvo vodstvo Kingsa. Igrajući s manjkom od dva braniča te gotovo pola utakmice bez dva napadača, Tylera Toffolija i Tannera Pearsona koje Sutter iz disciplinske mjere nije puštao na led, Kingsi su dopustili čak 49 udaraca prema vratima Jonathana Quicka koji je još jedno ove sezone prenio momčad na svojim leđima i zaradio im barem bod. Nakon 65 minuta gotovo stalne paljbe nije imao snage za kaznene udarce te je Ryan Kesler donio domaćinima pobjedu nakon dva gola i asistencije u regularnom dijelu. Anaheim je u tridesetoj minuti zamijenio vratare. Frederik Andersen je nakon trećeg primljenog gola na deset udaraca otišao na klupu, a umjesto njega je ušao Jason LaBarbera koji je primio dva gola u regularnom dijelu, no obranio dva posljednja kaznena udarca.

NHL

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 6:1 (1-0 Kessel; 2-0 Kessel, 3-0 Rielly, 4-0 PPG Bozak, 5-0 PPG van Riemsdyk, 5-1 Seidenberg; 6-1 PPG Holland)

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 6:5 SO (0-1 PS Kopitar, 0-2 Doughty; 1-2 Fowler, 1-3 Lewis, 2-3 Silfverberg; 3-3 Kesler, 3-4 Gaborik, 3-5 Williams, 4-5 Kesler, 5-5 Getzlaf;; 6-5 Kesler)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 21:27
    Ma mogu ducksi što hoće,ali nisu oni momčad za stanleya, a kingsi igraju kolko treba do playoffa i tempiraju formu za to. NIkad neće juriti prvo mjesto na zapadu a u playoffu se opet igrati u finalu s Blackhawksima. Po meni dvije momčadi za naslov.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 13:37
    Tekma sezone do sad, baš playoff tempo! Ducksi su lupali i lupali i konačno probili Quicka, da nije njega i grozno primljenih golova, pomeli bi ih. Eh da ga je tako otključati u playoffu... Quack quack!
    Obrisan korisnik