Rukomet

Domagoj Duvnjak i Renato Sulić u konkurenciji za najboljeg rukometaša svijeta u 2014.

Branimir Korać • četvrtak, 13.11.2014.
Domagoj Duvnjak i Renato Sulić u konkurenciji za najboljeg rukometaša svijeta u 2014.
Foto: EPA

Domagoj Duvnjak i Renato Sulić dobili su veliko priznanje ulaskom u konkurenciju za najboljeg rukometaša svijeta u 2014. godini. Riječ je o tradicionalnom izboru Handball Planeta, a žiri od 23 ugledna rukometna novinara diljem svijeta sudjelovalo je u kreiranju ove liste.

Nakon Laszla Nagyja 2011. i Filipa Jiche 2012. godine, prošle godine za najboljeg rukometaša svijeta izabran je Domagoj Duvnjak.

Duvnjak je i ove godine u konkurenciji za najboljeg srednjeg vanjskog, a protukandidati su mu Joan Canellas, Nikola Karabatić i Aron Palmarsson. Trenutno je u uvjerljivom vodstvu Karabatić s gotovo 2.000 glasova više od Duvnjaka koji je na trećem mjestu.

U konkurenciji za najboljeg pivota nalazi se Renato Sulić koji je također trenutno trećeplasirani i to iza Bjartea Myrhola i Julena Aguinagaldea, a ispred Cedrica Sorhaindoa.

Na lijevom krilu trenutno vrlo uvjerljivo s 47 posto glasova vodi Anders Eggert ispred Uwea Gensheimera, Gudjona Valura Sigurdssona i Timura Dibirova.

Još uvjerljivije vodstvo na lijevom vanjskom ima Mikkel Hansen s 54 posto glasova ispred Momira Ilića, Serheja Rutenke i Filipa Jiche.

Na desnom vanjskom očito će se voditi velika borba između Kirila Lazarova i Laszla Nagyja koji su daleko pobjegli Marku Vujinu i Renatu Vugrincu.

Na desnom krilu gotovo 50 posto glasova trenutno ima Lasse Svan Hansen ispred Luca Abaloa, Dragana Gajića i Victora Tomasa.

Čini se da neće biti nikakve dvojbe oko najboljeg vratara svijeta, Niklas Landin daleko je pobjegao sa 66 posto glasova Arpadu Šterbiku, Mattiasu Anderssonu i Thierryju Omeyeru.

Što se tiče najboljeg obrambenog igrača u vodstvu je trenutno Gedeon Guardiola ispred Tobbiasa Karlssona, Timuszina Schucha i Virana Morosa.

U prvih 48 sati glasovanja primljeno je čak više od 75 tisuća glasova, a glasovanje traje do 4. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kupusar15.11.2014. u 12:27
    Nisam bio sarkastičan, zaista mi je drago da se pokazao karakterom i poslao Gobca i Golužu u kurac.
    Kupusar
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 22:43
    Sulić, Dempa i Šego bi komotno mogli igrati u reprezentaciji, bolji su od pola njih kojih se poziva zadnjih par godina, posebno iz Zagreb, jer je debelom šefu u interesu da nešto proda, ali neće jer ta ekipa nema kvalitete, pa vidi se po tome da ni zeta ne može niti Šeicima uvaliti.
    Obrisan korisnik
  • sportoz13.11.2014. u 19:18
    Kako to da Musa nije u konkurenciji? Pa čak ni Vori? Stvarno odvratno i strašno kako nam je kompletan kolektivni sport "privatiziran". Razlika je samo u imenu suverena; Zdravko, Danko, Zoran...
    sportoz
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 18:58
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 18:58
    Srce me boli jer takav igrač ne igra za repku... Nije on jedini
    Obrisan korisnik