Nogomet

Ranieri nakon debakla: "Nemam riječi, jako sam iznenađen s ovim što se dogodilo"

Mihaela Bradovski • subota, 15.11.2014.
Ranieri nakon debakla: "Nemam riječi, jako sam iznenađen s ovim što se dogodilo"
Foto: EPA

Grčka je upisala težak poraz na svom travnjaku, bolji su bili slabašni Farski Otoci. Ne samo da je izgubila od potpunog autsajdera, ujedno je i ostala na samom dnu ljestvice sa sve manjim šansama za prolazak skupine...

Claudio Ranieri vrlo loše krenuo je na klupi Grčke. U četiri utakmice na klupi ove reprezentacije u kvalifikacijama, uhvatio je samo jedan bod i Grčka se nalazi na začelju. Vrhunac se dogodio sinoć u Pireju gdje je poražena od Farskih Otoka.

"Nemam riječi s kojima bih objasnio što se dogodilo. Svi smo željeli prvu pobjedu u skupini, ali Farani su zasluženo slavili jer su stvorili više prilika. Samo naporan rad može nas izvući iz ove situacije. Na početku kvalifikacija nitko nije mislio da ćemo biti u ovakvoj situaciji, vjerovali smo da je skupina po mjeri i svi ovi porazi nas bole. Zadnji smo jer tamo zaslužujemo biti, a trener je uvijek odgovoran za rezultat. Većina mojih igrača u rujnu je bila potpuno van forme, ali prije ovog susreta odlično smo radili, svi su bili motivirani i zato sam još iznenađeniji ovim rezultatom", govorio je Ranieri.

Izbornik Farskih Otoka Lars Olsen tvrdi kako su njegovi igrači upisali jednu od najvećih farskih pobjeda u povijesti i da će ovaj rezultat odjeknuti svijetom.

"Ovo je naša najveća pobjeda u puno godina. Igrali smo jako dobro, znali smo da će Grčka uzeti posjed lopte na svoju stranu, ali nije bila dobra pred golom. U ranijim susretima vidjeli smo da jako teško stvara prilike, odlučili smo se zatvoriti i čekati kontranapade. Imali smo pet velikih prilika za pogotke, snažno smo se borili i zaslužili smo ovu pobjedu. Prije tri-četiri godine bili smo fizička i radna momčad, ali sada pokušavamo igrati", smatra farski izbornik.

Vasilis Torosidis u nevjerici je nakon susreta kratko ustvrdio da mu je netko ovo najavio prije dva mjeseca, da mu ne bi vjerovao.

"Ne mogu objasniti. Nismo se borili, izgubili smo od slabije momčadi koja je igrala bolje od nas. Ne znam kako bih opisao naš nastup, nismo postojali, nedopustivo. Sami smo krivi, da mi je to netko najavio prije dva mjeseca, ne bih mu vjerovao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo15.11.2014. u 10:32
    Nogomet se vraća na pravi put.
    chepo