Zimski sportovi

Video: Columbus u Philadelphiji prekinuo poraze, Detroit u Joe Louis Areni ostavio Hawkse bez bodova

Željka Jurkas • subota, 15.11.2014.
Video: Columbus u Philadelphiji prekinuo poraze, Detroit u Joe Louis Areni ostavio Hawkse bez bodova

U šest susreta NHL-a u petak dvojica vratara zaključala su svoju mrežu, jedan susret je otišao u ispucavanje kaznenih udaraca, Detroit je prekinuo crni niz protiv Hawksa, Columbus je prekinuo svoj niz poraza, a Pittsburgh se u Torontu vratio u pobjedničku kolonu...

Blue Jacketsi su s devet poraza u nizu gostovali u Wells Fargo Centru prvi puta od ljeta kada je miljenik publike, Scott Hartnell prešao u Columbus. Pet od sedam pogodaka utakmice zabijeni su u igri s igračem više, James Wisniewski zabio je prvi i pobjednički za goste, a Nick Foligno druga dva. 'Lumbus je triput dolazio u minimalno vodstvo koje su domaćini dvaput izjednačili.

Dvoboj Jaroslava Halaka i Roberta Luonga završen je ispucavanjem kaznenih udaraca u kojima je bio uspješniji Halak koji je tijekom susreta skupio četiri obrane više (35). Zahvaljujući jačoj završnici domaćini su izjednačili vodstvo od dva gola gostiju te uzeli bod u svom četrnaestom susretu sezone, a Islandersi su s nova dva boda upisali petu pobjedu u nizu i dišu za vratom Penguinsima koji s bodom više drže prvo mjesto divizije. Nakon niza pobjeda, zadnja utakmica prizemljila je Pittsburgh te su u Air Canada Centre ušli s nešto izmiješanim linijama. Pascal Dupuis vratio se u prvu liniju gdje je odigrao zadnjih pet sezona i u potpunosti iskoristio poznatu kemiju - vlasnik je oba postignuta gola gostiju. Thomas Greiss je u nekoliko navrata imao velike pravovremene obrane i dozvolio je samo jedan pak iza svojih leđa.

Detroit je u Joe Louis Areni dočekao Blackhawkse od kojih je u zadnjih devet susreta osam puta izgubio. Sinoć su odlično iskoristili greške gostiju i kapitalizirali na njih tri, sasvim dovoljno za prekid niza, a Brendan Smith dodao je četvrti pogodak u praznu mrežu.

Divizijski protivnici, koje jedan bod dijeli na tablici, susreli su se u Verizon Centru. Cory Schneider i Braden Holtby zaslužili su najviše ocjene u svojim momčadima držeći rezultat na nuli do pedesete minute. Jedini pogodak susreta pripao je Mikeu Cammalleriju nakon greške Holtbyja. Jaromir Jagr došao mu je zasmetati iza mreže gdje je išao pokupiti pak, napamet ga je odbio u suprotnu stranu pogodivši ravno Cammallerijevu palicu. Prazna mreža bila je samo dodatni poklon.

Svoj prvi shutout sezone Devan Dubnyk zaradio je protiv Vancouver Canucksa zaustavivši 35 udaraca. Bilo bi to dovoljno za prvu zvijezdu utakmice, no pretekao ga je Martin Hanzal upisavši hat trick, a razmak između drugog i trećeg gola bio je svega devet sekundi.

NHL

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 3:4 (0-1 PPG Wisniewski, 1-1 PPG Giroux, 1-2 PPG Foligno; 2-2 PPG Voraček, 2-3 Foligno, 2-4 PPG Wisniewski; 3-4 Del Zotto)

Washington Capitals – New Jersey Devils 0:1 (;; 0-1 Cammalleri)

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 1:2 (; 0-1 Dupuis; 0-2 Dupuis, 1-2 Franson)

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 4:1 (1-0 Glendening, 1-1 PPG Kane; 2-1 Franzen, 3-1 Tatar; 4-1 EN Smith)

Florida Panthers – New York Islanders 3:4 SO (1-0 Hayes; 1-1 Tavares, 1-2 Strome; 1-3 Kuljomin, 2-3 PPG Campbell, 3-3 Ekblad;; 3-4 Okposo)

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 0:5 (0-1 Hanzal; 0-2 Hanzal, 0-3 Hanzal, 0-4 Doan; 0-5 PPG Yandle)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!