Nogomet

De Rossi: "Hrvatska je silno željna iskupljenja za SP i radi velike stvari"

Borna Rupnik • subota, 15.11.2014.
De Rossi: "Hrvatska je silno željna iskupljenja za SP i radi velike stvari"
Foto: EPA

Talijanski reprezentativac Daniele de Rossi, poput hrvatskog Ivice Olića, proslavit će na San Siru 100. nastup za reprezentaciju, ukoliko istrči na teren. Hrvatsku smatra vrlo nezgodnom zaprekom.

Pod vodstvom novog izbornika Antonija Contea, Italija je poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu ubilježila tri kvalifikacijske pobjede na putu prema europskoj smotri u Francuskoj, a pripreme za susret s Hrvatskom obilježile su ozljede Pirla, Verrattija, Balotellija i Ogbonne.

S druge strane, Daniele de Rossi upravo će pod Conteovom palicom dočekati svoj jubilej.

"Bilo je nužno otvoriti kvalifikacije dobrim rezultatima. Boli nas nastup na Svjetskom prvenstvu, morali smo naći pobjedničke staze kako bismo vratili samopouzdanje. Conte je veliki radnik, nikada neće reći jedno, a napraviti drugo, što je jako važno", rekao je De Rossi za Uefine stranice povodom iščekivanja važnog trenutka svoje karijere.

No, Hrvatska ima kvalitetu pokvariti Talijanima doživljaj u nedjeljnom dvoboju u Milanu.

"Hrvatska je snažna, ni oni nisu dobro prošli na Svjetskom prvenstvu. Bili su favoriti iza Brazila u svojoj skupini i silno je željna iskupljenja. Rade velike stvari, imaju šampione u Mandžukiću i Oliću te druge dobre igrače poput Kovačića. Bit će nam teško".

"Međutim, mislim da ovaj novi talijanski projekt postavlja temelje za važne uspjehe u budućnosti", zaključio je De Rossi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!