Zimski sportovi

Video: Panthersi slavili u Anaheimu, Canadiensi u Detroitu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 17.11.2014.
Video: Panthersi slavili u Anaheimu, Canadiensi u Detroitu
Foto: EPA

U šest nedjeljnih susreta NHL-a domaćini su pokupili gotovo sve bodove. Blackhawksi su jedini ostavili svoje svoje goste bez boda, Minnesota je jedan dala Jetsima, a Sharksi, Habsi, Coyotesi i Panthersi su uzeli po dva...

San Jose je u Carolini na vratima imao rookija koji je branio svoju prvu NHL utakmicu. Domaćini su mu priredili pravi test i sa skinutih 45 udaraca Troy Grosenick je upisao prvi shutout u prvoj pobjedi i prvom nastupu. Tomaš Hertl zabio je na kraju prve trećine u kojoj su gosti upisali samo pet udaraca na vrata Antona Khudobina i rezultat će ostati do samog isteka vremena kada Joe Thornton pogađa praznu mrežu.

Minnesota je u prvoj trećini stekla komotno vodstvo od tri gola, da bi u zadnjoj gledala kako se otapa. Zach Parise se nakon pet utakmica zbog potresa mozga vratio u sastav i zaslužan je za dva od tri gola Wilda u regularnom dijelu. U produžetku domaćini ipak vraćaju pobjedu na svoju stranu pogotkom s plave Marca Scandelle.

U susretu originalnih šest, Habsi su s pet pobjeda u nizu došli u Joe Louis Arenu. Pomalo letargična igra Detroita, par sretnih odbijanja, Dustin Tokarski sa 28 obrana i Montreal je produžio niz na šest. U Honda Centru Corey Perry vratio se u sastav Ducksa, no umjesto dodane napadačke inicijative, svjetla utakmice pobrali su gosti. Nakon neriješene prve trećine, s golom u svakoj mreži, Frederick Andersen na ukupno devetom udarcu gostiju pušta i treći pak u mrežu te odlazi na klupu. Ništa bolje ne prolazi Jason LaBarbera koji pušta još dva neodgovorena gola da bi se u zadnjoj trećini na vrata vratio Anderson. Od šest udaraca jedan ga prolazi, a pred sam istek vremena domaćini uspijevaju još jedno proći Ala Montoyu. Nick Bjugstad i Brad Boyes zabili su po dva gola, a Aaron Ekblad produžio je niz barem boda po utakmici na četiri.

U borbi dna divizije Pacific, Oilersi su u Rexall Placeu dočekali Arizona Coyotese i Taylora Halla natrag u sastav. Devan Dubnyk, bivši vratar Edmontona, zasluženo je odnio prvu zvijezdu utakmice s 33 obrane na 34 udarca. Prošao ga je jedino Hall pet minuta prije isteka vremena, a na samom kraju, u zadnjem napadu domaćina koji su tražili izjednačenje Martin Erat stigao mu je u pomoć i očistio pak pred ulaskom u gol. Brandon Gormley, branič Arizone, postigao je svoj prvi NHL gol, a pobjednički je pripao Mikkelu Boedkeru.

Chicago i Dallas su tražili način da se vrate na pobjedničku stranu i nakon prve trećine utakmica je izgledala izrazito izjednačena. S po dva paka u svakoj mreži na kraju prve, druga trećina je bila zatišje nakon kojeg domaćini u trećoj zabijaju četiri neodgovorena gola. Brad Richards je igrao u 1000. NHL utakmici, pa iako je tražio pogodak da bude šlag na tortu, morao se zadovoljiti s dvije asistencije (svoje 598. i 599.) na golovima u zadnjoj trećini. Hawksi su apsolutno dominirali posljednjih 20 minuta uputivši 23 udarca na vrata Karija Lehtonena, jedan manje od ukupnog broja udaraca koji su našli put do Coreya Crawforda.

NHL

Carolina Hurricanes – San Jose Sharks 0:2 (0-1 Hertl;; 0-2 EN Thornton)

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 4:3 OT (1-0 PPG Niederreiter, 2-0 Parise, 3-0 Parise;; 1-3 Frolik, 2-3 Kane, 3-3 Ladd; 4-3 Scandella)

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 1:4 (; 0-1 Prust, 0-2 Subban; 0-3 Plekanec, 1-3 PPG Sheahan, 1-4 Gallagher)

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 6:2 (1-0 Keith, 1-1 McKenzie, 1-2 Horcoff, 2-2 PPG Seabrook;; 3-2 Kane, 4-2 Toews, 5-2 Versteeg, 6-2 Saad)

Anaheim Ducks – Florida Panthers 2:6 (0-1 Trocheck, 1-1 Lindholm; 1-2 Boyes, 1-3 Bjugstad, 1-4 Huberdeau, 1-5 PPG Boyes; 1-6 Bjugstad, 2-6 Cogliano)

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 1:2 (0-1 PPG Gormley;; 0-2 Boedker, 1-2 PPG Hall)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!