Zimski sportovi

Video: Boltsi nadigrali Rangerse u prvom susretu nakon zamjene kapetana

Željka Jurkas • utorak, 18.11.2014.
Video: Boltsi nadigrali Rangerse u prvom susretu nakon zamjene kapetana

Jedini susret večeri ponudio je prvi susret bivših kapetana sa svojim prošlosezonskim momčadima. Tampa Bay je gostovala u Madison Square Gardenu i uzela mjeru Rangersima...

Ryan Callahan, Anton Stralman i Brian Boyle vratili su se na poznati led MSG-a, ali ovoga puta sa suprotne strane. Ako je i bilo neke nervoze, pogotovo za bivšeg kapetana Blueshirtsa, ona je brzo isparila kako su Boltsi preuzeli kontrolu utakmice, a brzo i semafora. Nikita Kučerov razbio je nulu svojim sedmim golom sezone i stvorio prednost na koju će gosti graditi. U prvoj situaciji igre s igračem više, nakon što je Marc Staal zaradio prekršaj, Steven Stamkos zaradio je prvi bod večeri servirajući pak ispred mreže za Callahana koji ga iz prve promašuje, ali brzo popravlja grešku i posprema svoj prvi gol iza leđa Henrika Lundqvista.

Rangersi uzvraćaju na samom startu druge trećine, na svojem prvom powerplayju, a Martin St. Louis, golom Boltsima kojima je do prije par mjeseci bio kapetan, kompletira popis svih 30 NHL momčadi protiv kojih se upisao u strijelce. Nada da bi se rezultat pri minimalnom zaostatku mogao preokrenuti ne traje dugo. U petnaestoj minuti Stamkos u svom stilu prolazi Kralja Henrika, a nedugo nakon toga Alex Killorn postavlja tri gola razlike.

Poučeni prošlim greškama, Lightning nije pao u zadnjoj trećini i dozvolio povratak domaćina. Mirna treća trećina dovela je na samom kraju do drugog gola Callahana i trećeg boda Stamkosa.

Sinoć je održana ceremonija ulaska u Hokejašku dvoranu slavnih klase 2014. Igrači Rob Blake, Peter Forsberg, Dominik Hašek, Mike Modano, trener Pat Burns, sudac Bill McCreary te novinari Kevin Allen i Pat Foley našli su prema zaslugama svoje mjesto u Torontu.

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 1:5
06:50 0-1 Kučerov
14:20 0-2 PPG Callahan
20:32 1-2 PPG St. Louis
34:08 1-3 Stamkos
38:42 1-4 Killorn
57:09 1-5 Callahan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!