Nogomet

Kalinić: "Za Messija ne postoji šalabahter, a Subašić vrhunski radi svoj posao"

Borna Rupnik • četvrtak, 20.11.2014.
Kalinić: "Za Messija ne postoji šalabahter, a Subašić vrhunski radi svoj posao"
Foto: Duje Bonačić

Hajdukov vratar prošle je srijede branio za Hrvatsku u dvoboju protiv Argentine te je prepričao svoje dojmove iz susreta s Messijem i društvom, uz pohvale za svog konkurenta Danijela Subašića.

U "šarenoj" postavi Hrvatske na Upton Parku u Londonu na vratima se našao Lovre Kalinić i očekivalo se da će imati pune ruke posla protiv svjetskih doprvaka. No, kao i ostatak momčadi, Kalinić se pokazao u vrlo dobrom svjetlu uz nekoliko izvrsnih obrana, a na dušu mu ide tek nepotrebni izlazak i skrivljeni kazneni udarac kojega je Lionel Messi pretvorio u pobjedu 2:1.

"Sigurno da je bilo lijepo izaći na stadion i slušati hrvatsku himnu. Osjećaj je bio vrhunski. Nije bilo nikakve treme, baš sam uživao u tom spektaklu za mene", sažeo je Hajdukov vratar.

"Lešković i Jedvaj. Davali su mi sigurnost bez obzira na to da nije bilo uigranosti između svih nas skupa. Dobro je sve to funkcioniralo. Ne bi htio nikoga isticati, svi koji su igrali su pokazali svoje vrijednosti", dodao je u razgovoru na Tribina.hr.

Kalinić je nekoliko riječi posvetio i Barceloninom čarobnjaku te kvaliteti reprezentacije Argentine, koja je Hrvatsku svladala preokretom u drugom dijelu, te spomenutom jedanaestercu.

"Kontakt je postojao jer ga je on isprovocirao. Možda da je bilo na drugoj strani, vjerojatno ga ne bi dosudio. To nije bilo klasično 'čišćenje', a sudac mi nije dao ni karton. To puno govori. Messi je Messi, to je vrhunski igrač, čeka te do zadnje sekunde i onda te uvijek pošalje u kontra stranu. Za svaku utakmicu gledam video, proučavam protivnika, a penal je lutrija. Ne pucaju uvijek u istu stranu, a za Messija vjerojatno ne postoji šalabahter", kaže.

"To su igrači vrhunske kvalitete i svaka mala greškica se kažnjava golom, dok u HNL-u to i nije baš uvijek slučaj", nastavio je Kalinić, potvrdivši kako svoj dres nije mijenjao jer ga želi čuvati za uspomenu.

Naposljetku je pohvalio predstave svog reprezentativnog kolege i konkurenta, Monacovog Danijela Subašića, svjestan kako je on u prednosti za "jedinicu":

"Ne razmišljam o eventualnom nastupu u kvalifikacijama za EP, to nije moja stvar. Na izborniku je da o tome odluči. Mislim da nema razloga za promjenu vratara, Subašić vrhunski radi svoj posao".

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!