Zimski sportovi

Video: Canucksi u golijadi opet bolji od Oilersa, prvi shutout sezone Talbota za slavlje Rangersa

Željka Jurkas • četvrtak, 20.11.2014.
Video: Canucksi u golijadi opet bolji od Oilersa, prvi shutout sezone Talbota za slavlje Rangersa

U dva susreta odigrana u srijedu u NHL-u domaćini i gosti podijelili su bodove. Rangersi su uvjerljivo svladali Flyerse, dok su Canucksi tek petim pogotkom osigurali pobjedu...

U svom četvrtom startu ove sezone Cam Talbot na vratima New York Rangersa zaradio je svoj četvrti shutout NHL karijere. Prva tri susreta prošla su razočaravajuće nakon što je od mogućih šest osvojio samo jedan bod, no pobjeda protiv divizijskog rivala svakako popravlja dojam. Rangersi su bili za nijansu bolji u svim segmentima igre tijekom cijelog susreta, s izuzetkom broja pokušaja na vrata u zadnjoj trećini (13:7) zahvaljujući velikom pritisku Flyersa.

Kevin Klein zabio je prvi gol nakon pet minuta prve trećine na dodavanje Carla Hagelina koji se spretno izborio za pak u gužvi iza gola Steva Masona. Rick Nash postavlja konačnih dva razlike na drugom powerplayju domaćina sredinom druge trećine.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 2:0 (1-0 Klein; 2-0 PPG Nash;)

Edmonton Oilersi su četvrti puta ove sezone pali u susretu s Vancouver Canucksima. Izjednačenu koliko to rezultat sugerira, pobjeda gostiju s golom razlike, utakmicu domaćini su od prve trećine proveli u zaostatku, s bljeskovima dobre igre u kojima su preuzeli kontrolu i dvaput došli do izjednačenja. Specijalne momčadi gostiju zaslužne su za prva dva gola, a u drugoj trećini pak je čak šest puta završio iza leđa vratara. Ryan Miller obranio je 28 od 32 udarca, a Ben Scrivens je bio tek nešto slabiji sa 26 obrana iz 31 pokušaja.

Yannik Weber našao je idealno vrijeme za svoj prvi gol sezone. Pet minuta nakon što su Oilersi došli do drugog izjednačenja, sredinom zadnje trećine, Weber je skrenuo dodavanje Daniela Sedina kojemu je to bila treća asistencija večeri. Domaćini su nastavili u istom tempu i nadi da će doći do novog izjednačenja, i činilo se da im se trud isplatio 10 sekundi prije isteka vremena, no gol Davida Perrona je proglašen nevažećim zbog namjernog udarca klizaljkom.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 4:5 (0-1 SHG Hansen; 0-2 PPG Vrbata, 1-2 Pinizzotto, 1-3 Higgins, 2-3 PPG Purcell, 3-3 Gordon, 3-4 PPG Vrbata; 4-4 Ference, 4-5 Weber)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!