Košarka

Jefferyju Tayloru 24 utakmice suspenzije: "Moramo zaštititi interes NBA lige"

Branimir Korać • četvrtak, 20.11.2014.
Jefferyju Tayloru 24 utakmice suspenzije: "Moramo zaštititi interes NBA lige"

Nisko krilo Charlotte Hornetsa Jeffery Taylor suspendiran je od strane NBA lige na 24 utakmice nakon što je proglašen krivim za napad na svoju djevojku i hotelskog službenika te uništavanje hotelskog inventara...

NBA liga oštro je kaznila Jeffa Taylora iz Charlotte Hornetsa zbog nasilja van terena. Taylor je na odsluženju uvjetne kazne nakon što je proglašen krivim po tri točke optužnice, napad na svoju djevojku, na hotelskog službenika te uništavanje hotelskog inventara.

Prema presudi Taylor je zaradio 18 mjeseci uvjetne kazne, 26 tjedana mora sudjelovati u programu za suzbijanje obiteljskog nasilja, pohađati program za liječenje od alkohola, 60 dana svakodnevno bit će podvrgnut alkotestu nakon čega će periodično u više navrata nenajavljeno biti testiran do isteka uvjetne kazne. Uz sve to mora i odradio 80 sati društveno korisnog rada.

Charlotte Hornetsi suspendirali su Taylora i ranije, a sada je to učinila i NBA liga. Dok Hornetsi neograničeno drže Taylora na ledu, NBA liga ga je kaznila s 24 utakmice zabrane igranja.

"Kako je Taylor propustio već 11 utakmica, neće moći igrati u narednih 13. Ovo je važno kako bismo zaštitili interes NBA lige jer se njegovo ponašanje nikako ne uklapa u vrijednosti koje promičemo", stoji u priopćenju Adama Silvera.

Taylor ove sezone nije nastupao, a prošlu sezonu završio je s prosjekom od 8.0 poena i 2.3 skoka po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • anetisi20.11.2014. u 20:41
    baš me zanima koliko će onda dobiti griffin
    anetisi