Zimski sportovi

Video: Kane i Ovečkin briljantnim potezima donijeli pobjede

Željka Jurkas • petak, 21.11.2014.
Video: Kane i Ovečkin briljantnim potezima donijeli pobjede
Foto: EPA

Osam od sinoćnjih jedanaest susreta NHL-a završilo je s golom razlike, od kojih su dva otišla u ispucavanje kaznenih udaraca. Toronto, Montreal, Ottawa, Dallas, Anaheim i Florida vratili su se pobjedama, Wild je upisao četvrtu, Kingsi treću, a Wingsi, Hawksi i Capitalsi drugu pobjedu u nizu...

Minnesota Wild je u četvrtoj pobjedi u nizu, prvoj u nizu gostovanja, ponovno preselila Tomasa Vaneka ne bi li potaknula realizaciju. Iako se nije upisao u strijelce, njegova linija (Charlie Coyle i Jason Zucker) odigrala je s Ryanom Suterom ključnu ulogu donijevši pobjedu 45 sekundi pred istek vremena. Domaćini Flyersi odigrali su bolje nego zadnju utakmicu i nisu imali većih grešaka, no Darcy Kuemper obranio je 37 udaraca i dozvolio dva gola.

Nakon što su zadnja dva susreta izgubili s ukupnim rezultatom od 15:4, Leafsi su u domaćem Air Canada Centru krenuli silovito kako su i priželjkivali i već u drugoj minuti poveli protiv Lightninga. Iako je prva trećina završila izjednačeno, gosti se nisu uspjeli približiti pobjedi, a s tri neodgovorena gola u drugoj trećini domaćini su stekli više nego dovoljnu prednost.

Tri neodgovorena gola u drugoj trećini koja su također bila dovoljna za pobjedu postigli su Ottawa Senatorsi, dok ista takva tri gola Vancouver Canucksa nisu bila dovoljna. Na kraju su u ispucavanju kaznenih udaraca izgubili drugi bod od Ducksa u čijoj postavi je bio i Ryan Kesler kojem je ovo bio prvi povratak na led Rogers Centra od transfera u Anaheim. Canucksi su u prvoj trećini ostali bez braniča Dana Hamhuisa nakon što mu je klizaljka zapela za onu suigrača Daniela Sedina, a Bo Horvat je u prvoj trećini zabio svoj prvi NHL gol.

Prvi NHL gol zabio je i Jason Klinberg za izjednačenje vodstva Coyotesa na samom početku zadnje trećine. 33 sekunde nakon njegovog gola Starsi preko Codyja Eakina dolaze u vodstvo, a Jason Spezza osigurava pobjedu. Tomaš Tatar poveo je i zaključio preokret Red Wingsa u susretu sa Jetsima, no unatoč dva gola Mike Babcock smatra da uskoro 24-godišnje lijevo krilo može puno bolje i neće popustiti pritisak niti očekivanja. Petr Mrazek imao je svoj ovosezonski debi i skupio 28 obrana.

Max Pacioretty bio je autor dva pogotka u proslavi svog 26. rođendana u utakmici Habsa i Bluesa. Canadiensi su upisali prvu pobjedu nakon pet uzastopnih poraza u zadnjih šest godina, a jedini gol za St. Louis postigao je Vladimir Tarasenko pokazavši izvanrednu koordinaciju očiju i ruku. Carey Price skupio je 31 obranu i nije dopustio povratak gostiju. Roberto Luongo je uz Nicka Bjugstada najzaslužniji za pobjedu Floride u SAP Centru. Uz 28, većinom velikih i pravovremenih obrana, bio je uspješniji od Anttija Niemija u zaustavljanju kaznenih udaraca.

Jonathan Quick već tradicionalno drži momčad izvan vode u najkritičnijim trenucima. S 25 obrana pobrinuo se da gol Tannera Pearsona u trećoj minuti druge trećine, 38 sekundi nakon izjednačujućeg pogotka Erica Staala, bude dovoljan za nova dva boda. Kapetan Canesa je na prvom golu utakmice skupio svoj 700. NHL bod.

Oni od kojih se uvijek najviše očekuje i za koje se zna da jednim potezom mogu riješiti utakmicu, to su ponovo pokazali sinoć. Patrick Kane je nakon tri gola u svakoj mreži individualnim trudom sredinom zadnje trećine prošao dvojicu braniča Calgaryja i Jonasa Hillera i donio pobjedu Chicagu. Aleksandr Ovečkin riješio je egal u Denveru nakon što u zadnja tri susreta nije zabilježio bod. Dodavanje Brooksa Orpika pretvorio je u pobjednički gol odbijanjem paka od ograde iza gola.

NHL

Philadelphia Flyers – Minnesota Wild 2:3 (; 0-1 PPG Niederreiter, 1-1 Streit; 1-2 Scandella, 2-2 PPG Giroux, 2-3 Zucker)

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 5:2 (1-0 Clarkson, 1-1 SHG Killorn; 2-1 Panik, 3-1 van Riemsdyk, 4-1 PPG van Riemsdyk; 4-2 Stamkos, 5-2 EN Polak)

Montreal Canadiens – St. Louis Blues 4:1 (0-1 Tarasenko; 1-1 Weise, 2-1 Pacioretty; 3-1 Pacioretty, 4-1 Eller)

Ottawa Senators – Nashville Predators 3:2 (0-1 PPG Weber; 1-1 PPG Ryan, 2-1 Chiasson, 3-1 Cowen; 3-2 Jokinen)

Winnipeg Jets – Detroit Red Wings 3:4 (; 1-0 Byfuglien, 0-2 Lowry, 2-1 Tatar. 2-2 PPG Franzen, 3-2 Perreault; 3-3 Abdelkader, 3-4 Tatar)

Dallas Stars – Arizona Coyotes 3:1 (0-1 PPG Korpikoski;; 1-1 Klinberg, 2-1 Eakin, 3-1 Spezza)

Colorado Avalanche – Washington Capitals 2:3 (; 0-1 Backstrom, 1-1 Briere, 1-2 Chimera; 2-2 Barrie, 2-3 Ovečkin)

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 3:4 (0-1 PPG Clendening, 0-2 Carcillo, 1-2 PPG Byron, 2-2 PPG Wideman; 2-3 Seabrook, 3-3 Monahan; 3-4 Kane)

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 3:4 SO (0-1 Cogliano, 0-2 Getzlaf; 1-2 Horvat, 2-2 Hansen, 3-2 Vrbata; 3-3 Beleskey;; 3-4 Silfverberg)

Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes 3:2 (1-0 PPG Williams, 1-1 Skinner; 2-1 Lewis, 2-2 PPG E.Staal, 3-2 Pearson;)

San Jose Sharks – Florida Panthers 2:3 SO (0-1 Bjugstad; 1-1 PPG Couture, 1-2 Bjugstad; 2-2 Marleau;; 2-3 Bjugstad)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!