Zimski sportovi

Video: Dva od tri riješena kaznenim udarcima, gostujuće pobjede Devilsa, Bruinsa i Islandersa

Željka Jurkas • subota, 22.11.2014.
Video: Dva od tri riješena kaznenim udarcima, gostujuće pobjede Devilsa, Bruinsa i Islandersa

Tri susreta odigrana su u petak navečer u NHL-u, i u sva tri susreta slavili su gosti. Islandersi i Bruinsi su po drugi bod išli u ispucavanju kaznenih udaraca, dok su Devilsi ostavili domaćine bez postignutog gola...

Prve tri momčadi divizije Metropolitan otvorile su sinoć mini-seriju u Pittsburghu u kojoj će u dva dana odigrati dvije utakmice. Iako je sami start bio kakav su domaćini priželjkivali, došli su do vodstva u drugoj minuti na prvom udarcu na vrata, idućih petnaest minuta pripalo je gostima. Matt Martin, Nikolaj Kuljomin i Ryan Strome doveli su Islanderse na dva gola razlike unutar 1:35 minute, a domaćini su jedva izlazili iz svoje zone. Tri i pol minute do kraja trećine Blake Comeau, koji je preuzeo mjesto u prvoj liniji, uz dosta sreće preko klizaljke Martina prepolavlja vodstvo New Yorka. Iduće dvije trećine druga linija Penguinsa dominira ledom te u konačnici sredinom zadnje dovodi do izjednačenja od po četiri gola u svakoj mreži. Chad Johnson brani dva od tri kaznena udarca, a Marc-Andre Fleury samo jedan.

Bruinsi su se na početku zadnje trećine u Nationwide Areni našli s dva primljena i niti jednim postignutim pogotkom, zbrojili redove i odgovorili na način s kojim je trener Claude Julien zadovoljan. S tri gola do dvanaeste minute prešli su u kratkotrajno vodstvo, no ono nije dugo trajalo jer 1:15 minutu kasnije Jack Johnson svojim prvim golom sezone izjednačava rezultat. Utakmica je otišla u ispucavanje kaznenih udaraca koji su pak došli do sedmoga kruga bez postignutog gola. Tada Aleksander Khokhlačev u svom prvom pokušaju u NHL-u protiv Sergeja Bobrovskog dovodi goste do dva boda.

Corey Schneider startao je u jubilarnom dvadesetom susretu ove sezone, premašivši najduži klupski start u sezonu Martina Brodeura (19) te je sa 29 obrana došao do svog drugog shutouta. Adam Henrique i Tuomo Ruutu prošli su Viktora Fastha za vodstvo sredinom druge trećine, a Oilersi se unatoč pojačanom trudu u zadnjoj, nisu uspjeli vratiti u utakmicu. Benoit Pouliot izašao je s leda blokirajući udarac Mareka Židlickog tridesetak sekundi prije prvog pogotka gostiju. Kasnije je utvrđeno da je slomio nogu i trenutno nema procjene kada bi se mogao vratiti na led.

NHL

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4:5 SO (1-0 Sutter, 1-1 Martin, 1-2 Kuljomin, 1-3 Strome, 2-3 Comeau; 2-4 Leddy, 3-4 Spaling; 4-4 Hornqvist;; 4-5 Okposo)

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 3:4 SO (1-0 Johansen, 2-0 Foligno;; 2-1 Seidenberg, 2-2 Fraser, 2-3 Paille, 3-3 Johnson;; 3-4 Khokhlačev)

Edmonton Oilers – New Jersey Devils 0:2 (; 0-1 Henrique, 0-2 Ruuutu;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!