Zimski sportovi

Video: Odmorni Rangersi razmontirali Canadiense

Željka Jurkas • ponedjeljak, 24.11.2014.
Video: Odmorni Rangersi razmontirali Canadiense
Foto: EPA

Samo su u Winnipegu gosti jučer u NHL-u uspjeli upisati bodove. Rangersi su slavili u Madison Square Gardenu, Canucksi u Rogers, a Ducksi u Honda Centru...

Pametnom i ustrajnom igrom, pogotovo u napadu, Bluesi su s vremenom nadigrali Jetse i došli do pobjede. Domaćini su prvi poveli i do početka iduće trećine čekali izjednačenje da bi ponovo otišli na gol razlike. Ovoga puta su gosti puno ranije odgovorili i u zadnju trećinu se otišlo s dva gola u svakoj mreži. Ryan Reaves upisao je pobjednički gol na početku trećine, a Jake Allen obranio svih sedam udaraca na koje su Bluesi zakočili Jetse. Jay Bouwmeester zadobio je ozljedu donjeg dijela tijela u subotnjem susretu i propustio prvu utakmicu nakon 737 odigranih.

New York Rangersi imali su dovoljno vremena za napraviti plan igre protiv Montreala koji je dan ranije igrao u Bostonu. Duža pauza pozitivno je djelovala na Blueshirtse čijih svih 12 napadača je upisalo barem bod, a nakon što je u prijašnjoj utakmici Cam Ward upisao shutout, Henrik Lundqvist je dodao svoj četvrti sezone. Prva trećina završila je samo golom u mreži Dustina Tokarskog, a nakon što su preko pogreške u neutralnoj zoni došli do drugog pogotka, Rangersi su postali nezaustavljivi. Konačnih pet pakova u mreži Habsa ne mijenja poredak na ljestvici gdje su i dalje na vodećem mjestu.

U Honda Centru Ducksi su dočekali Arizonu i kroz prve dvije trećine zahvaljujući pogrešci Mika Smitha upisali dva pogotka razlike. Patrick Maroon upisao je svoj prvi gol sezone nakon što je asistirao na prvom golu utakmice. U zadnjoj trećini Yotesi napokon igraju aktivnije i stvaraju pritisak i prilike, no Frederick Andersen dopušta samo jedan gol.

Vancouver Canucksi proslavili su 1000. utakmicu Daniela Sedina velikom pobjedom nad Chicago Blackhawksima u kojoj je četvrta linija došla do izražaja. Jannik Hansen zabilježio je hat trick (zadnji gol u praznu mrežu u zadnjoj minuti susreta), a suigrači na liniji su mu asistirali na dva (Derek Dorsett), odnosno sva tri gola (Bo Horvat). Utakmica bi bila puno brže gotova da Corey Crawford nije bio raspoložen na vratima gostiju (.897 %sv), no Hawksi nisu uspjeli uspostaviti kontrolu paka niti igre.

NHL

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 2:4 (1-0 Little; 1-1 PPG Schwartz, 2-1 Slater, 2-2 PPG Backes; 2-3 Reaves, 2-4 EN Stastny)

New York Rangers – Montreal Canadiens 5:0 (1-0 Moore; 2-0 Stepan, 3-0 St. Louis; 4-0 Hagelin, 5-0 Nash)

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 2:1 (; 1-0 Palmeri, 2-0 Maroon; 2-1 Yandle)

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 4:1 (1-0 Hansen; 1-1 PPG Versteeg; 2-1 Hansen, 3-1 Vrbata, 4-1 EN Hansen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!