Zimski sportovi

Video: Penguinsi i Islandersi i dalje dijele čelo Metropolitana

Željka Jurkas • utorak, 25.11.2014.
Video: Penguinsi i Islandersi i dalje dijele čelo Metropolitana

Domaćini i gosti podijelili su bodove u četiri susreta NHL-a odigrana u ponedjeljak navečer. Pittsburgh Penguinsi i New York Islandersi došli do pobjeda nakon regularnog vremena, a Red Wingsi i Wild su utakmice riješili unutar šezdeset minuta...

Marc-Andre Fleury upisao je 300. NHL pobjedu, Craig Adams 100. asistenciju, a Sidney Crosby i Jevgenij Malkin bili su točka na i koja je Penguinsima donijela prevagu u TD Gardenu. Uzbudljiva i dinamična utakmica u kojoj su se momčadi nadigravale od samoga starta, u kojoj su vratari imali velike obrane, završena je na početku produžetka u prekrasnoj akciji Crosbyja i Malkina.

Steve Mason skupio je 46 obrana tijekom 65 minuta za svoj prvi shutout sezone, no niti to nije bilo dovoljno za pobjedu. Jaroslav Halak obranio je 21 udarac tijekom istog vremena za treći shutout sezone, i ono bitnije, zaustavio Scotta Laughtona i Claudea Girouxa pri ispucavanju kaznenih udaraca za petnaestu pobjedu Islesa u 21. utakmici, postavivši najbolji početak sezone u povijesti kluba. Islesi su dominirali ledom u Nassau Coliseumu, a konačan šlag na tortu za drugi bod stavio je kapetan John Tavares efektnim potezom iz kaznenog udarca.

Detroit je stvarno želio pobjedu u Joe Louis Areni. Nakon što su na powerplayju gosti došli u početno vodstvo, domaćini su priredili malu školu klizanja i brzine protoka igre unutar koje su preuzeli i udvostručili vodstvo. Stephen Weiss postigao je dva gola (i upisao 400. NHL bod), prve pogotke u zadnjih 13 mjeseci, uključujući pobjednički, četvrti Wingsa na samom kraju druge trećine. Ottawa je odigrala puno boljih zadnjih dvadeset minuta, no prekasno da ugrozi visoko vodstvo domaćina.

Jason Zucker čini se, konačno je pronašao svoje stalnije mjesto u momčadi Wilda. Druga linija uz Mikka Koivua i Tomasa Vaneka točno je ono što je trebao da počne pridonositi pobjedama. U sinoćnjem susretu u Floridi dvaput je bio strijelac, a na njega su se nastavili Nino Niederreiter i s golom u praznu mrežu Zach Parise. Panthersi su, naročito Roberto Luongo, bili razočarani pristupom igri i reakcijama kod prva dva gola koja su odredila tijek susreta.

NHL

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 2:3 OT (0-1 Crosby; 1-1 Lučić, 2-1 Morrow, 2-2 PPG Malkin;; 2-3 Malkin)

New York Islanders – Philadelphia Flyers SO (;;; 1-0 Tavares)

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 4:3 (0-1 PPG Turris, 1-1 PPG Nyquist; 2-1 PPG Sheahan, 3-1 Weiss, 4-1 Weiss; 4-2 Karlsson, 4-3 Neil)

Florida Panthers – Minnesota Wild 1:4 (0-1 Zucker, 0-2 Niederreiter; 1-2 Thornton, 1-3 Zucker; 1-4 EN Parise)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!