Nogomet

Fenomen Messi "skinuo" Raula: "Nastavit će nas iznenađivati svojim sposobnostima"

Borna Rupnik • srijeda, 26.11.2014.
Fenomen Messi "skinuo" Raula: "Nastavit će nas iznenađivati svojim sposobnostima"
Foto: EPA

Barcelonin Argentinac Lionel Messi u utorak je na Cipru još jednom ispisao povijest te postao najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena.

Nevjerojatni Lionel Messi ponovno je zaslužio naslovnice. U dvoboju petog kola Lige prvaka protiv ciparskog APOEL-a postigao je hat-trick i smijenio Raula na prvom mjestu vječne ljestvice strijelaca elitnog europskog natjecanja. Messi i Raul do utorka su bili poravnati sa 71 golom, a Messi sada ima 74. Trećeplasirani Cristiano Ronaldo ima 70 pogodaka na svom kontu.

"Fantastično je oboriti ovakav rekord u ovako važnom natjecanju. Osim toga, važno je bilo osvojiti i nova tri boda. Odigrali smo dobro i pobijedili, to je ono najvažnije", bez velikog je uzbuđenja govorio argentinski nogometaš poslije susreta.

"Želimo ostvariti ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone, pokušavamo slijediti taj put. U zadnjem kolu protiv PSG-a pokušat ćemo uzeti prvo mjesto u skupini, premda su Parižani sve bolji i sve jači", dodao je.

Treneru Luisu Enriqueu posebno je drago bilo što se u listu strijelaca upisao i Luis Suarez, urugvajski napadač koji traži golgetersku formu poslije odrađene suspenzije.

"Siguran sam da će zabijati i više. No, on pomaže i na brojne druge načine", kaže Luis Enrique.

"Što se Messija tiče, on je najbolji igrač svih vremena. U narednim godinama nastavit će nas iznenađivati svojim sposobnostima", rekao je.

Trener APOEL-a Giorgos Donis bez previše je razmišljanja istaknuo: "Moje je mišljenje o Messiju isto kao i ono svih ostalih. On je fenomen. Može učiniti čarobne stvari s loptom u svojim nogama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!