Nogomet

Guardiola: "Bolje sada nego u drugom krugu", Kompany: "Aguero čini nedostižno dostižnim"

Borna Rupnik • srijeda, 26.11.2014.
Guardiola: "Bolje sada nego u drugom krugu", Kompany: "Aguero čini nedostižno dostižnim"
Foto: EPA

Bayern iz Münchena imao je na Etihadu sva tri boda u džepu i s desetoricom na terenu, no dvije su pogreške u završnici omogućile Agueru hat-trick, a Manchester Cityju pobjedu.

Engleski prvak ostao je na životu u Ligi prvaka zahvaljujući pobjedi 3:2 nad njemačkim Bayernom. Manchester City poveo je preko Aguera u 20. minuti, iz kaznenog udarca nakon isključenja Benatije.

Josep Guardiola, trener Bayerna: "Dominirali smo i bili agresivni čak i s desetoricom na terenu. Pogreške se događaju i to nam je pouka za budućnost. Bolje da se dogodilo sada nego u drugom krugu, u tom bismo slučaju brzo ispali iz natjecanja. Žao mi je zbog igrača, nisu zaslužili ovakav rasplet, ali čestitam Cityju. Bolji smo nego prošle godine jer smo dulje zajedno i bolje se poznajemo".

Unatoč igraču manje, Bavarci su preokrenuli i vodili 2:1 sve do završnih desetak minuta, kada su Alonso i Boateng darovali dvije lopte Agueru, koji nije promašio.

"Želite li uspjeti, morate imati posebnog igrača u posebno dobroj formi. Inače ne osvojite ništa. Aguero je naš poseban igrač. Kada je u ovakvoj formi, čini nam dostižnima stvari koje inače ne bi bile dostižne", rekao je kapetan Manchester Cityja, Vincent Kompany.

Aguero je ove sezone postigao 17 pogodaka u 18 utakmica u svim natjecanjima.

"Uvijek govorim da je Aguero među petoricom najboljih na svijetu. Mislim da svaki puta mora igrati ovakvim intenzitetom i koncentracijom. Ponosan sam jer nam je bilo vrlo teško nakon primljenih pogodaka. Nismo mogli pronaći prostor iz kojega bismo prijetili Bayernu, stoga mislim da su naš rad i naša vjera u uspjeh bili ključni čimbenici", rekao je trener Cityja, Manuel Pellegrini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 00:43
    Stići će te Mandžikićeve ruka u drugom krugu.
    Obrisan korisnik