Nogomet

Prosinečki tri i pol godine na klupi Azerbajdžana: "Visoki poraz od Hrvatske nije mjerilo"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.11.2014.
Prosinečki tri i pol godine na klupi Azerbajdžana: "Visoki poraz od Hrvatske nije mjerilo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki naredne tri i pol godine bit će na klupi reprezentacije Azerbajdžana. Prosinečki je sve dogovorio s čelnicima tamošnjeg Saveza, a bit će i službeno potvrđen 3. prosinca...

Boravak u Azerbajdžanu bio je uspješan za Roberta Prosinečkog. Nekadašnji trener Crvene zvezde i Kayserispora te pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji, dogovorio je s čelnicima Azerbajdžanskog nogometnog saveza suradnju na tri i pol godine.

Službena potvrda uslijedit će na zasjedanju Izvršnog odbora tamošnjeg Saveza 3. prosinca kada je jedna od točki dnevnog reda i potvrda novog izbornika A reprezentacije.

"Sve smo dogovorili za ovaj kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo, kao i za onaj za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Apsolut no sam zadovoljan. Ima tu materijala, onaj poraz od Hrvatske 6:0 u Gradskom vrtu nije pravo mjerilo. Ima i dobrih stvari, samo treba naporno raditi za što sam spreman", rekao je Prosinečki za Sportske novosti.

Prosinečki vodi i svoje pomoćnike u Baku, a ne brine ga što nema izborničkog iskustva.

"Četiri-pet godina proveo sam kao pomoćnik Slavenu Biliću stoga ne brinem, sve ću uspjeti organizirati. Imamo dosta vremena, 28. ožujka nam je prvi nastup kada igramo protiv Malte. Sa mnom će za Baku i moji stalni suradnici Gordan Ciprić i Dragan Spasić, a preselit će se i moja obitelj."

Novi izbornik Azerbajdžana suočit će se i s Hrvatskom koju će dočekati 3. rujna u Bakuu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • NewFriiiikan26.11.2014. u 15:09
    Čestitke Žući.
    NewFriiiikan