Zimski sportovi

Video: Novi poraz Oilersa, pobjeda Colorada

Željka Jurkas • srijeda, 26.11.2014.
Video: Novi poraz Oilersa, pobjeda Colorada

Vratari su uvelike utjecali na sedam susreta NHL-a odigranih u utorak navečer. Tri gostujuće momčadi uzele su pobjede, Predatorsi su pobijedili Kingse, u dvoboju začelja Dallas Starsi su bili bolji od Oilersa, Anaheim je preživio nalet Flamesa, a Canucksi su zatvorili Devilse...

Vancouver Canucksi odali su počast nedavno preminulom Patu Quinnu, bivšem treneru, GM-u i predsjedniku. Emotivnost ceremonije prije utakmice preselila se na led na kojem su došli do (ne najljepše pobjede ove sezone) i zaključali vrata pred Devilsima s dva gola u mreži Coryja Schneidera. Ryan Miller nije imao puno posla, a s 20 obrana zaradio je drugi shutout sezone.

Jetsi su zabili prvi gol na prvih pet dodavanja nakon podbacivanja paka izjednačivši najbrži gol ove sezone. Domaćini su brzo izjednačili, ali iduća dva gola gostiju koja su došla unutar 31 sekunde u drugoj trećini odlučili su pobjednika. Michael Hutchinson obranio je 32 udarca, a Evander Kane zabio je svoj drugi gol utakmice u praznu mrežu.

Ducksi su zabili tri gola u povratku Jonasa Hillera na vrata Flamesa, a Frederik Andersen odradio je ogroman posao s 32 obrane i zadržavši navalu gostiju u zadnjoj trećini. Dallas je na krilima Tylera Seguina s dva gola u drugoj trećini i Karija Lehtonena s 35 obrana uspio zadržati minimalnu prednost nad Edmontonom koji pada u sve veću krizu i sa sedmim porazom u nizu je zauzeo posljednje mjesto na ljestvici.

Colorado Avalanche i drugi puta se u zadnje dvije utakmice vratio s velikog rezultatskog manjka na kraju prve trećine. Dva gola Gabriela Landeskoga (nakon jedanaest utakmica bez pogotka) i jedan Matta Duchenea vratili su Avse u igru, a Daniel Briere donio je pobjedu u produžetku svojim (tek) četvrtim golom sezone.

Dvije utakmice završile su ispucavanjem kaznenih udaraca, jedna pobjedom domaćina, a druga gostiju. Ottawa Senatorsi vratili su se u zadnjoj trećini iz dva gola manjka, a izjednačujući Alexa Chiassona postignut je četrdeset sekundi prije isteka vremena. Bluesi su ostali bez vratara Briana Elliotta nakon sudara s Erikom Condrom u drugoj trećini i tu je koncentracija domaćina i razina igre popustila. Jake Allen ušao je kao zamjena, obranio 15 od 17 udaraca i u konačnici propustio Bobbyja Ryana kao zadnjeg izvođača kaznenog udarca. U Nashvilleu su Predatorsi i Kingsi odigrali čvrstu utakmicu u kojoj je zamah na ledu prelazio s jedne na drugu stranu. Nakon 65 minuta rezultat je bio izjednačen, a prvi (i jedini) pogodak u shootoutu došao je tek u šestom krugu. James Neal prošao je Martina Jonesa i ostavio i drugi bod u Bridgestone Areni.

NHL

Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 2:4 (0-1 Little, 1-1 PPG Leopold; 1-2 PPG Kane, 1-3 Ladd; 2-3 Johansen, 2-4 PPG EN Kane)

St. Louis Blues – Ottawa Senators 2:3 SO (1-0 Cole; 2-0 PPG Steen; 2-1 Condra, 2-2 Chiasson;; 2-3 Ryan)

Nashville Predators – Los Angeles Kings 4:3 SO (1-0 Smith, 1-1 McBain; 1-2 Gaborik, 2-2 Ellis, 3-2 Nystrom; 3-3 Doughty;; 4-3 Neal)

Dallas Stars – Edmonton Oilers 3:2 (1-0 Klingberg, 1-1 SHG Gordon; 2-1 Seguin, 3-1 Seguin; 3-2 Hall)

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 3:4 OT (1-0 Vermette, 2-0 Stone, 3-0 Rieder; 3-1 Landeskog; 3-2 Landeskog, 3-3 Duchene; 3-4 Briere)

Vancouver Canucks – New Jersey Devils 2:0 (; 1-0 Burrows; 2-0 Matthias)

Anaheim Ducks – Calgary Flames 3:2 (1-0 Beleskey; 2-0 Perry, 3-0 Palmieri; 3-1 Brodie, 3-2 Hudler)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!