Zimski sportovi

Video: Gostujuća pobjeda Kingsa, povratak Dacjuka pogotkom

Željka Jurkas • četvrtak, 27.11.2014.
Video: Gostujuća pobjeda Kingsa, povratak Dacjuka pogotkom

Mnoštvo akcije zabilježilo je devet susreta NHL-a u srijedu navečer. Tri vratara upisala su shutout, Islesi i Penguinsi pobijedili su u produžetku, Chicago na krilima Patricka Kanea, Detroit Pavela Dacjuka, a Tampa Ryana Callahana došli su do pobjeda, a Buffalo je unatoč jačoj zadnjoj trećini ostao bez bodova...

Prekinut je niz od tri pobjede Buffalo Sabresa. Jetsi su ranim golom u prvoj trećini prešli u vodstvo, ali ono što je zadalo najveći udarac domaćinima bio je short handed gol Michaela Frolika u drugoj trećini. Buffalo se sabrao u zadnjoj i uputio deset udaraca (koliko je skupio kroz prve dvije trećine) na vrata Ondreja Pavelca, ali to je bilo dovoljno samo za prepolavljanje zaostatka.

U izjednačenom susretu u Nassau Coliseumu Islandersi su u produžetku svladali Capitalse. Alex Ovečkin postigao je dva powerplay gola, oba su bila izjednačujuća, a nakon zadnje trećine bez pogodaka, kapetan Islesa John Tavares još je jednom odlučio utakmicu.

Pavel Dacjuk vratio se u momčad Red Wingsa i zabilježio dva gola u pobjedi nad Philadelphia Flyersima. Stephan Weiss postigao je prvi gol sredinom prve trećine, a jedina pozitivna strana igre Flyersa u drugoj je bilo izjednačenje kapetana Claude Girouxa na samom početku. Domaćini su s tri neodgovorena gola prešli u vodstvo koje je Flyerse koštalo šestog poraza u zadnjih sedam utakmica u gostima.

Ryan Callahan nastavio je zabijati svojoj bivšoj momčadi u prvom povratku Martina St. Louisa u Amalie Arenu. Callahan je zabilježio dva, a Steven Stamkos i Nikita Kučerov po jedan gol u mreži Henrika Lundqvista.

Nakon brzog (i jedinog) gola na samom početku prve trećine Panthersi su nastavili pritisak, ali Cam Ward je s 27 obrana držao nadu Canesa u izjednačenje. Prva trećina gostiju nije bila kakvu su priželjkivali, a gubitak Roberta Luonga sredinom druge trećine, kada su gosti proigrali, mogao je donijeti probleme domaćinima, no Al Montoya branio je na razini i zaključao vrata.

Kingsi su u gostima u Minnesoti sa četiri gola u prvoj trećini, odličnim držanjem plave linije i pomognuti ponekom greškom Wilda došli do velike pobjede i prvog shutouta sezone Martina Jonesa. Sve je počelo udarcem Dwighta Kinga kojeg je skrenuo Mike Richards. Dustin Brown dodao je deset minuta kasnije svoj 200. gol karijere, a Tyler Toffoli (prvi gol u zadnjih pet susreta) i Justin Williams pomogli su u zadnje dvije minute ostaviti Darcyja Kuempera na klupi. Niklas Backstrom branio je iduće dvije trećine i zaustavio svih dvanaest udaraca.

Patrick Kane zablistao je i s tri asistencije donio pobjedu Hawksima u neizvjesnoj utakmici nad Avsima koje je Calvin Pickard sa 42 obrane držao u igri do samoga kraja. A u SAP Centru Karri Ramo upisao je prvi shutout sezone s 32 obrane i uz pomoć Jirija Hudlera, zaslužnog za oba gola gostiju, ostavio Sharkse bez boda.

Penguinsi su jakom prvom trećinom došli do prednosti od dva gola, no nedosljednost u igri koštala ih je izjednačenja. Jevgenij Malkin došao je do 50. boda karijere protiv Toronta, Leo Komarov zabio je dva gola za Leafse, a nakon zadnje trećine u kojoj su momčadi zajedno uputile osam udaraca na vrata Sidney Crosby je svojim 800. bodom karijere asistirao Blakeu Comeau u produžetku za kompletiranje drugog hat tricka u NHL-u.

NHL

Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 1:2 (0-1 PPG Little; 0-2 SHG Frolik; 1-2 Stewart)

New York Islanders – Washington Capitals 3:2 OT (1-0 Lee, 1-1 PPG Ovečkin, 2-1 PPG Hamonic;;;)

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 5:2 (1-0 Weiss; 1-1 Giroux, 2-1 Jurčo, 3-1 PPG Dacjuk, 4-1 Dacjuk; 4-2 PPG Voraček, 5-2 EN Zetterberg)

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 4:3 (1-0 Stamkos, 1-1 Zuccarello, 1-2 PPG Boyle, 2-2 PPG Callahan; 3-2 Callahan; 4-2 Kučerov, 4-3 Nash)

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 1:0 (1-0 Bjugstad;;)

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 4:3 OT (1-0 Comeau, 2-0 PPG Malkin; 2-1 Komarov, 2-2 Komarov, 3-2 Comeau, 3-3 SHG Bozak;; 4-3 Comeau)

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 0:4 (0-1 Richards, 0-2 Brown, 0-3 Toffoli, 0-4 Williams;;)

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 2:3 (; 1-0 Talbot, 1-1 PPG Toews, 1-2 PPG Shaw; 2-2 O'Reilly, 2-3 Bickell)

San Jose Sharks – Calgary Flames 0:2 (; 0-1 Hudler; 0-2 PPG EN Hudler)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!