Nogomet

Cesare Prandelli dobio otkaz, Grantu šest tjedana priprema za Afrički kup nacija

Borna Rupnik • četvrtak, 27.11.2014.
Cesare Prandelli dobio otkaz, Grantu šest tjedana priprema za Afrički kup nacija
Foto: EPA

Poraz od Anderlechta u Ligi prvaka presudio je bivšem talijanskom izborniku Cesareu Prandelliju na klupi Galatasaraya. Gana je potpisala ugovor s novim izbornikom, a Bastia ukazala povjerenje privremenom treneru.

Povratak Galatasaraya praznih ruku iz Bruxellesa (0:2) označio je i kraj mandata Cesarea Prandellija na klupi turskog velikana. Galatasaray je ostao bez europskog proljeća četvrtim uzastopnim porazom u Ligi prvaka.

U domaćem prvenstvu, nakon deset odigranih kola, Galatasaray ima 19 bodova, jedan manje od vodećih Bešiktaša Slavena Bilića i Fenerbahčea.

Kako je bilo i najavljeno, 59-godišnji Avram Grant potpisao je dvogodišnji ugovor s Ganom, koju će za šest tjedana voditi na Afričkom kupu nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Grantu je postavljen cilj da 2015. godine Gana mora "odigrati dobar turnir", ali ga dvije godine kasnije mora osvojiti. Ganu je poslije odlaska Kwesija Appiaha u rujnu privremeno bio preuzeo Maxwell Konadu.

Iz redova Bastije potvrđeno je kako će Ghislain Printant ostati na klupi francuskog prvoligaša sve do kraja sezone. Printant je preuzeo dužnost trenera poslije otkazu Claudeu Makeleleu nakon samo pet mjeseci provedenih na poslu.

Pod Printantom, Bastia je pobijedila Montpellier 2:0 i remizirala s Lyonom 0:0 te pobjegla iz opasne zone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!