Zimski sportovi

Video: Rinne i Forsberg doveli Predatorse do pobjede

Željka Jurkas • petak, 28.11.2014.
Video: Rinne i Forsberg doveli Predatorse do pobjede

Američki Thanksgiving tradicionalno je dan američkog nogometa, pa je u NHL-u održan samo jedan susret. U Nashvilleu se prva momčad divizije Central susrela sa zadnjom momčadi Zapada...

Nashville Predators – Edmonton Oilers 1:0 OT

Victor Fasth i Pekka Rinne učinili su jedini susret večeri najzanimljivijim što su mogli. S 24 odnosno 34 obrane tijekom šezdeset minuta tjerali su igrače da stvaraju nove prilike i traže nove načine da dođu do minimalnog vodstva. Oilersi su puno bolje ušli u utakmicu i kontrolirali većinu prve trećine. Seth Jones pospremio je pak u mrežu krajem druge trećine, ali gol je odmah proglašen nevažećim zbog ometanja vratara.

Zadnja trećina donijela je najviše dinamike i odličnih prilika s obje strane, ali vratari su ostali postojani. Na samom početku produžetka, u trinaestoj sekundi Jordan Eberle imao je priliku odlučiti utakmicu pogotkom iz kaznenog udarca za prvu pobjedu Oilersa protiv momčadi Zapada. No, Rinne je skinuo i taj pokušaj, a tri i pol minute kasnije Filip Forsberg zabio je svoj deseti pogodak sezone i donio drugi bod domaćinima za zadržavanje prvog mjesta Centrala.

“Teško je izgubiti kada se momčad ovoliko trudila. Danas smo jako puno radili protiv momčadi koja ima najbolju radnu etiku što sam vidio ove godine. I mislim da smo izjednačili njihove radne navike, tako da je ovaj poraz težak, izjavio je trener Edmontona Dallas Eakins nakon susreta.

63:55 1-0 Filip Forsberg (ast: Josi, Weber)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2014. u 14:26
    Oilersi još uvijek nemaju pobjedu protiv momčadi sa zapada... MOG #NHLcro
    Obrisan korisnik