Zimski sportovi

NHL: Rangersi lako do pobjede u Philadelphiji

Željka Jurkas • subota, 29.11.2014.
NHL: Rangersi lako do pobjede u Philadelphiji

Matineja na Black Friday u Wells Fargo Centru otvorila je dan s jedanaest susreta NHL-a. Gosti su bez većih poteškoća upisali nova dva boda, Martin St. Louis došao do novog dostignuća, a Cam Talbot upisao drugi shutout sezone...

Dva dana nakon što su se susreli u Nassau Coliseumu gdje je New York odnio pobjedu, Capitalsi su ugostili Islanderse u Verizon Centru. Počevši utakmicu pomalo sporo, trebalo im je deset minuta da upute prvi udarac na vrata Chada Johnsona, domaćini su prvi došli u vodstvo. Matt Niskanen, koji će kasnije upisati još dvije asistencije, kapitalizirao je prvi powerplay, na drugom udarcu na vrata.

Sam kraj prve trećine donio je čak tri gola unutar minute i šest sekundi. Prvo je Marcus Johansson udvostručio vodstvo domaćina za prvi pogodak Capitalsa s jednakim brojem igrača na ledu u zadnjih 148:59 minuta, a zatim ga je kapetan Islesa John Tavares poništio udarcem s dna desnog kruga. Samo 35 sekundi kasnije Andres Lee prošetao se ispred vrata Bradena Holtbyja i ubacio udarac Travisa Hamonica za izjednačenu prvu trećinu.

U drugoj trećini razina igre se digla, s blagom dominacijom domaćina. Kapetan Alex Ovečkin postigao je jedini gol. Dinamika se nastavila u zadnjoj trećini, s nešto izjednačenijim prilikama. Jevgenij Kuznjecov zabio je svoj drugi gol sezone na samom početku nakon čega su Capitalsi vidno lakše igrali, ali pritisak s obje strane nije popustio.

Joel Ward dodao je pogodak u praznu mrežu. Ovime je prekinut niz od pet pobjeda Islandersa koji su u drugoj trećini ostali bez braniča Lubomira Višnovskog.

Washington Capitals – New York Islanders 5:2
11:51 1-0 PPG Matt Niskanen
18:27 2-0 Marcus Johansson
18:58 2-1 John Tavares
19:33 2-2 Andres Lee
29:53 3-2 Alex Ovečkin
45:56 4-2 Jevgenij Kuznjecov
58:32 5-2 EN Joel Ward

Chicago završava svoj tradicionalni “Circus Trip“ s dvije utakmice u dva dana. Nakon tri pobjede i jednog poraza (protiv Vancouvera) u Honda Centru nadigrali su Duckse i samo zahvaljujući Fredericku Andersenu gol razlika nije bila veća. S 34 obrane bio je jedini igrač domaćina na razini koju je utakmica zahtijevala.

Hawksi su odličnim posjedom paka i točnim dodavanjima davali obrise svojoj igri u kojoj linije konačno dobivaju kemiju. Brad Richards, Patrick Kane i Kris Versteeg sudjelovali su u tri od četiri gola. Richards je u akciji 2-na-1 s Versteegom donio prednost koju je sedam minuta kasnije udvostručio Andrew Shaw skretanjem udarca Duncana Keitha. Domaćini su prepolovili zaostatak do kraja prve trećine, no gol Hampusa Lindholma bit će njihov jedini.

Kane je vratio prednost gostiju na sigurnija dva gola kada je ostao sam ispred vrata Ducksa. Versteeg je bez gledanja iz prve poslao udarac prema Kaneu koji u takvim situacijama ne promašuje. Pobjedu je zaključio njegov drugi gol utakmice, u praznu mrežu minutu prije isteka vremena.

Anaheim se i dalje muči s ozljedama braniča, pa su pomlađenu obranu (trojica sinoćnjih startera imaju zajedno 16 odigranih NHL utakmica) nadopunili zamjenom Erica Brewera za odabir u trećem krugu predstojećeg Drafta. Ovaj poraz prekinuo je niz od tri pobjede Ducksa, no zasad i dalje drže prvo mjesto Pacifica.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 1:4
07:58 0-1 Brad Richards
13:30 0-2 Andrew Shaw
16:49 1-2 Hampus Lindholm
30:36 1-3 Patrick Kane
59:00 1-4 EN Patrick Kane

New York Rangersi gostovali su u Philadelphiji protiv koje u zadnjih 18 susreta imaju zabilježenih 14 pobjeda. Talbot je startao peti puta ove sezone (uz jedan ulazak umjesto prvog vratara Henrika Lundqvista), a u postavu Blueshirtsa vratio se Ryan McDonaugh.

Domaćini nisu dobro ušli u utakmicu, a niti ostatak nije bio dovoljan za pariranje Rangersima. Talbot je upisao drugi shutout u nizu (kako u svom drugom startu u nizu ove sezone, tako i u drugom startu u nizu protiv Flyersa) s 26 obrana, no ozbiljnijih prijetnji po njegova vrata do gotovo samoga kraja realno nije bilo. New York je u svakoj trećini zabio po jedan gol, a pobjednički pripada Danu Boylu koji je bombom s plave realizirao prvi powerplay gostiju. Penalty kill momčad Flyersa obranila je idućih pet situacija s igračem više Rangersa, no i dalje ostaje na posljednjem mjestu efikasnosti.

Jedini gol druge trećine pripao je St. Louisu koji je njime upisao 1000. NHL bod te postao peti aktivni (i 81. u povijesti lige) igrač koji je dostigao taj broj. Rick Nash zaokružio je pobjedu short handed golom na powerplayju Flyersa koji je trajao četiri minute nakon naleta visokom palicom Chrisa Kreidera. Bio je to četvrti gol Nasha u zadnje četiri utakmice i šesnaesti ove sezone.

Derek Stepan upisao je asistencije na sva tri gola, a dominaciju Rangersa ublažio je tek Steve Mason s 21 obranom. Flyersi su upisali sedmi poraz u zadnjih deset susreta te su po treći puta u zadnjih šest ostali bez postignutog pogotka.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 0:3
06:10 0-1 PPG Dan Boyle
24:14 0-2 Martin St. Louis
45:30 0-3 SHG Rick Nash

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!