Zimski sportovi

Vancouver pomeo Columbus, Bruinsi se namučili sa Jetsima, Devilsi predali pobjedu

Željka Jurkas • subota, 29.11.2014.
Vancouver pomeo Columbus, Bruinsi se namučili sa Jetsima, Devilsi predali pobjedu

Neki rezultati su iz noći s petka na subotu iznenađujući, dok neki ne oslikavaju pravo stanje na ledu. Tako su Pittsburgh i Montreal izgubili od momčadi iz donjega doma tablice, Vancouver je pomeo Columbus, Edmonton izgubio u St. Louisu, Boston se namučio sa Jetsima, Wild gotovo izgubio sigurnu pobjedu u Dallasu, Devilsi predali pobjedu Wingsima, a Florida je u gotovo svim segmentima nadigrala Senatorse...

Dva u najmanju ruku iznenađujuća rezultata otvorila su večernji dio utakmica. Neprepoznatljivi Penguinsi te nešto bolji Canadiensi, ali ipak nedovoljno dobri, upisali su poraze od Caroline odnosno Buffala. Hurricanesi su triput prelazili u vodstvo, a dvaput su se domaćini u Consol Centreu nekako uspjeli vratiti. No, ne i treći put u zadnjoj trećini. Marc-Andre Fleury držao je Pense koliko je mogao, ali dobra obrana Canesa i siguran Cam Ward učinili su njegov trud uzaludnim. U Buffalu su pak domaćini došli u rano vodstvo koje su držali sve do početka treće trećine. Na powerplay gol P.A. Parenteaua odgovorili su powerplay golom pred istek vremena. Matt Moulson donio je pobjedu nakon što je Aleksej Jemelin zaradio isključenje zbog ilegalnog udarca u glavu na kapetanu Brianu Gionti. Jhonas Enroth prva je zvijezda susreta s trideset obrana.

Florida je uzela sva svjetla reflektora u susretu sa Senatorsima. Iako su gubili kroz cijelu drugu trećinu, na samom početku treće su poravnali rezultat, a sedam minuta kasnije došli do pobjede. Al Montoya zaustavio je 22 udarca koje su gosti uspjeli poslati prema vratima, a s druge strane, jedini igrač Ottawe koji je odigrao na potrebnoj razini, i koji je držao momčad u igri, vratar Craig Anderson suočio se sa 46 pokušaja.

Ryan Miller odveo je Vancouver do pobjede u Columbusu nakon drugog zaključavanja vrata u nizu, s 31 obranom. Gosti nisu impresionirali igrom niti zalaganjem kroz prve dvije trećine, da bi u zadnjoj pospremili četiri gola. Sergej Bobrovski (.862) bio je na gol za njih tri. Lumbus je pokazao kvalitetnu igru tijekom prve dvije trećine, no nakon primljenog prvog gola, samopouzdanje momčadi drastično pada, ne znaju se vratiti i upisuju peti poraz u nizu.

Devilsi su vodili gotovo od samoga starta utakmice kada je Jaromir Jagr zabio svoj četvrti pogodak sezone, no gosti su pronašli način za povratak svaki put izborivši ispucavanje kaznenih udaraca gdje su i uzeli pobjedu. Petr Mrazek susreo se sa svojim prvim shootoutom i bio uspješniji od Coryja Schneidera kojemu je Gustav Nyquist u trećem krugu zabio pobjednički gol.

Minnesota je u Dallasu stvorila komotno vodstvo prije nego su domaćini zbrojili redove i krenuli u veliku ofenzivu. Unutar tri i pol minute triput su prošli Darcy Kuempera na samom kraju druge trećine izjednačivši rezultat. Mike Yeo, trener Wilda, odlučio je ostaviti Kuempera između vratnica, i u konačnici se pokazalo kao dobra odluka. U zadnjoj trećini obranio je 19 od 20 udaraca držeći goste u igri do izjednačujućeg pogotka Thomasa Vaneka, njegovog tek drugog ove sezone. Gosti su snažnije ušli u produžetak i uzeli i drugi bod u drugoj minuti.

U St. Louisu u Bluesi dominirali susretom, no rezultatski se nisu maknuli dalje od gola prednosti. Oilersi očajnički žele prekinuti veliki niz poraza (9), pa iako su imali značajnije manje udaraca na vrata (16:41), bili su puno precizniji. U dva navrata su dolazili u minimalno vodstvo, no domaćini su se svaki puta vratili da bi u produžetku Vladimir Tarasenko osigurao i drugi bod. Oilersi i dalje nemaju pobjedu protiv momčadi Zapada.

Winnipeg je dobrano namučio Bruinse u njihovom TD Gardenu držeći ih u minimalnom zaostatku gotovo pola utakmice. Powerplay gol Dustina Byfugliena poravnao je tek na početku zadnje trećine (nakon što su gosti ostali bez Bryana Littlea) Milan Lučić. Vratari su napravili pravu kliniku, Tuukka Rask s 35, a Michael Hutchinson s 36 obrana. Dougie Hamilton donio je konačan preokret u produžetku.

NHL:

Boston Bruins – Winnipeg Jets 2:1 OT (0-1 PPG Byfuglien; 1-1 Lučić; 2-1 Hamilton)

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2:1 (1-0 Ennis; 1-1 PPG Parenteau, 2-1 PPG Moulson)

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 4:5 SO (1-0 Jagr, 1-1 PPG Sheahan, 2-1 PPG Cammalleri, 3-1 Harrold; 4-1 PPG Cammalleri, 4-2 Ouellet, 4-3 PPG Abdelkader; 4-4 Miller; 4-5 Nyquist)

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricnaes 2:4 (0-1 Tlusty, 1-1 Letang; 1-2 Dwyer, 2-2 Hornqvist; 2-3 PPG Gerbe, 2-4 PPG EN Tlusty)

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 0:5 (0-1 Higgins; 0-2 H. Sedin, 0-3 Matthias, 0-4 EN Richardson, 0-5 Burrows)

Florida Panthers – Ottawa Senators 3:2 (0-1 Neil, 1-1 Olsen; 1-2 Ceci; 2-2 Bergenheim, 3-2 Hayes)

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 4:3 OT (1-0 Oshie; 1-1 Perron, 1-2 Nikitin; 2-2 Shattenkirk; 2-3 Arcobello, 3-3 Pietrangelo; 4-3 Tarasenko)

Dallas Stars – Minnesota Wild 4:5 OT (0-1 Niederreiter, 0-2 Zucker; 0-3 Granlund, 1-3 Hemsky, 2-3 Seguin, 3-3 Cole; 4-3 Goligoski, 4-4 Vanek; 4-5 Scandella)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!