Zimski sportovi

Video: Buffalu i druga pobjeda nad Habsima, Circus Trip završio pobjedom

Željka Jurkas • nedjelja, 30.11.2014.
Video: Buffalu i druga pobjeda nad Habsima, Circus Trip završio pobjedom

U mnoštvu od dvanaest subotnjih susreta NHL-a možda najzanimljiviji bio je zadnji. Ducksi su se dan nakon visokog poraza od Chicaga zamalo vratili u susretu sa Sharksima, u jedinoj matineji dana Rangersi su i drugi put pobijedili Flyerse, Kingsi su doživjeli rijedak domaći poraz u regularnom dijelu, Toronto je odigrao odličnu utakmicu u Air Canada Centru, Nashville i Islandersi su teško došli do bodova, Avsi i Bluesi nešto lakše, Penguinsi su popravili dojam, a Tampa odličnom zadnjom trećinom pobijedila Senatorse...

Matinejom u MSG-u otvorena je hokejaška subota, a prvi na led izašli su Rangersi i Flyersi. Drugi put u dva dana, a početak utakmice je bio točno onakav kako se prva završila. U velikoj većini prve trećine Rangersi su apsolutno dominirali ledom, da bi ih jedna greška skupa koštala. Nicklas Grossmann zabio je svoj drugi gol sezone (dva je do sada najviše po sezoni što je zabio u karijeri) nakon krivog vraćanja obrane Ragsa, što je moment preokrenulo na stranu gostiju. Izrazito loša druga trećina domaćina dovela je i do kratkog vodstva Flyersa, no Jesper Fast izjednačuje da bi u zadnjoj trećini Blueshirtsi opet proigrali i do sredine trećine vodili s dva gola prednosti.

Jaroslav Halak upisao je devetu pobjedu u nizu za završetak najuspješnijeg studenog u zadnje 34 godine. Zaustavio je 34 od 35 udaraca, a i Cal Clutterback potrudili su se da to bude dovoljno. Devilsi su uglavnom solidno parirali Islesima i bila je to prilično izjednačena utakmica, no Halak je bio razlika koja je donijela pobjedu. Ottawa je gledala gotovo reprizu sinoćnje utakmice, samo s drugim protivnikom. Poveli su na powerplayju i nakon solidne igre u drugoj trećini, doživjeli mali pad u trećoj, dovoljno da Tampa dominantno pobijedi. Ben Bishop na vratima Lightninga zaustavio je sve daljnje pokušaje, a Robin Lehner nije se mogao nositi s 15 udaraca Boltsa, pa su tri završila njemu niza leđa.

U brzoj prilici za vraćanje dojma, Pensi su dan nakon blijede izvedbe u Consolu, izgledali nešto bolje i suvislije na ledu Hurricanesa te sa dva pogotka braniča i solidnim Thomasom Greissom na vratima (.941%sv) upisali nova dva boda. Colorado Avalanche nadigrao je i dominirao nad Starsima na čijim vratima se Anders Lindback susreo sa 47 udaraca. Njih pet, a dva u igri s igračem više na samom početku završili su u mreži. Time su Avsi barem malo popravili loš učinak powerplay momčadi koja je u zadnjih dvanaest susreta iz 35 pokušaja imala tek jedan pogodak.

Još jedna izvedba ove sezone koju će Capitalsi htjeti što prije ostaviti iza sebe, a jedna od rijetkih na domaćem ledu koju će Leafsi htjeti zapamtiti. U utakmici u kojoj su zabili tri gola s igračem više i uvjerljivo pobijedili Washington, za Leafse je sve bilo u znaku broja 23. U 23. utakmici sezone zabili su 23 sekunde prije isteka prve trećine, 23 sekunde od ulaska u drugu, 23 sekunde nakon gola Capitalsa, na 23. udarcu i završili utakmicu s 23 udarca na vrata. Pokazali su da mogu držati pak i kretati se s njime po cijelom ledu, nešto što im je stvaralo probleme ove sezone. Columbus je u gostima u Nashvilleu ostao bez boda dvije minute prije kraja unatoč velikom trudu Curtisa McElhinneya. Zaustavio je četrdeset od 42 udarca, od čega u prvoj trećini svih dvadeset udaraca koje su domaćini uputili na njegova vrata. No, niti to nije bilo dovoljno za momčad koja u zadnjih deset susreta ima tek dvije pobjede i zauzela je posljednje mjesto ljestvice.

Karri Ramo upisao je drugi gostujući shutout u nizu u utakmici u kojoj su s puno truda i rada Flamesi došli do pobjede nad Coyotesima kojima je ovo peti poraz u nizu na domaćem ledu. Chicago je završio svoj tradicionalni „Circus Trip“ s pet pobjeda i jednim porazom. Kingsi su zadnji pali na svom ledu u Staples Centru zahvaljujući Bradu Richardsu i Coreyju Crawfordu. U okrnjenom izdanju Kingsi nisu uspjeli dostići svoju razinu igre, prečesto gubeći pak, što je momčad poput Hawksa lako iskoristila i kaznila.

Niklas Backstrom držao je Wild u igri, poglavito u zadnjoj trećini kada je St. Louis napravio veliku ofenzivu i pogodak je bio pitanje vremena. David Backes izjednačio je utakmicu pet i po minuta prije kraja, a u ispucavanju kaznenih udaraca Jake Allen, vratar Bluesa (momčadi koja se zbog vratarskih ozljeda našla u nezavidnoj situaciji), donio je gostujuću pobjedu. Zaustavio je sva tri udarca, dok Backstrom nije mogao obraniti Vladimiru Tarasenku; po drugi puta u susretu. U drugom susretu večeri koji je završio shootoutom Buffalo Sabresi došli su do druge pobjede u isto toliko dana nad Montreal Canadiensima. A nije bilo zbog manjka truda na strani domaćina. Nadpucavši goste 44:26 i provevši veći dio utakmice u njihovoj zoni, Habsi su dali sve od sebe. No, Jhonas Enroth branio je gotovo sve, a u ispucavanju kaznenih udaraca postavio zid koji pet igrača nisu uspjeli proći. Dustin Tokarski je dan nakon Careyja Pricea dobio priliku, pa iako je poraz nešto manji, drugi bod je otišao u Buffalo u petom krugu pogotkom Briana Flynna.

U susretu koji je pružio najviše golova i neizvjesnost do samoga kraja, Sharksi su uspjeli izdržati i ne dozvoliti povratak Ducksima. Logan Couture, s dva pogotka, bio je jedan od najraspoloženijih igrača i povukao momčad za sobom. Nakon dva brza pogotka u zadnjoj trećini gosti su došli na gol razlike, domaćini vidno pali, ali Antti Niemi nije dao da se vodstvo skroz istopi, zaustavivši 13 od 15 udaraca u zadnjih dvadeset minuta.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 5:2 (1-0 PPG Brassard, 1-1 Grossmann; 1-2 PPG Voraček, 2-2 Fast; 3-2 Brassard, 4-2 Miller, 5-2 EN Stempniak)

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 6:2 (1-0 Rielly, 2-0 PPG Franson; 3-0 Bozak, 3-1 PPG Brouwer, 4-1 Clarkson, 5-1 PPG Bozak; 5-2 Wilson, 6-2 PPG Lupul)

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 3:4 SO (0-1 Girgensons; 1-1 Gallagher; 1-2 Stewart, 2-2 Eller, 3-2 Pacioretty, 3-3 Flynn;; 3-4 Flynn)

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 4:1 (0-1 PPG Legwand; 1-1 Callahan; 2-1 Killorn, 3-1 Morrow, 4-1 PPG Kučerov)

New York Islanders – New Jersey Devils 3:1 (1-0 Kuljomin, 1-1 Brunner; 2-1 Clutterbuck; 3-1 SHG EN Cizikas)

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 2:3 (1-0 PPG Faulk, 1-1 Kunitz, 1-2 Bortuzzo;; 1-3 Ehrhoff, 2-3 PPG Lindholm)

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 2:1 (;1-0 Ribeiro; 1-1 PPG Johansen, 2-1 Wilson)

Minnesota Wild – St. Louis Blues 2:3 SO (;0-1 Tarasenko, 1-1 Koivu, 2-1 PPG Parise; 2-2 Backes;; 2-3 Tarasenko)

Colorado Avalanche – Dallas Stars 5:2 (0-1 Eakin, 1-1 Briere, 2-1 Iginla, 2-2 Eaves; 3-2 Tanguay; 4-2 PPG Duchene, 5-2 PPG Landeskog)

Arizona Coyotes – Calgary Flames 0:3 (; 0-1 Brodie; 0-2 Gaudreau, 0-3 PPG Hudler)

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 1:4 (0-1 Carcillo, 0-2 Richards; 1-2 Nolan, 1-3 Richards; 1-4 EN Saad)

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 6:4 (1-0 Couture, 1-1 Beleskey, 2-1 SHG Couture, 3-1 PPG Pavelski; 4-1 Wingels, 5-1 Hertl, 5-2 Perry; 5-3 Perry, 5-4 Getzlaf, 6-4 PPG EN Nieto)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!