Košarka

Andrićeva Astana na korak do iznenađenja na gostovanju kod Uniksa

Branimir Korać • nedjelja, 30.11.2014.
Andrićeva Astana na korak do iznenađenja na gostovanju kod Uniksa

Dramatičan dvoboj u VTB ligi odigran je u Kazanu gdje je domaći Uniks nakon velike pobjede u Madridu protiv Reala, ugostio Astanu. Očekivalo se glatko slavlje domaćina, međutim Uniks je teškom mukom stigao do pobjede 72:70...

Uz puno muke Uniks je stigao do pobjede protiv Astane. Tijekom susreta bio je u visokom zaostatku, ali u drugom poluvremenu uspio je doći do preokreta i na kraju i pobjede 72:70.

Ulazak u utakmicu bio je vrlo loš od strane Uniksa i Astana je tijekom prvog poluvremena imala i 17 poena prednosti. Međutim domaćin se u nastavku uozbiljio, počeo igrati bolje, posebno u obrani, te je uspio doći do preokreta.

Pet minuta prije kraja gosti su vodili 61:54, no Keith Langford započeo je seriju 9:0. U samoj završnici odluka je pala s linije slobodnih bacanja. Kod 72:70 Langford je promašio oba, dugačkom loptom pronađen je Pat Calathes koji 0.2 sekunde prije kraja također promašuje oba bacanja i domaćin nosi pobjedu.

Keith Langford susret je završio sa 16 poena (5/10), a D'Or Fischer deset poena (3/6) uz sedam skokova. Kod gostiju Pat Calathes ubacio je 20 poena (8/15) uz deset skokova, a Lukša Andrić je za 20 minuta dodao deset poena (3/ za dva, 1/1 za tri) uz tri skoka.

VTB liga:
Uniks Kazan - Astana 72:70

Ljestvica:
1. Nižnji Novgorod 7-0
2. CSKA Moskva 8-1
3. Himki 7-1
4. Uniks Kazan 6-2
...
7. Astana 4-4
...

Foto: Uniks Kazan, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!