Zimski sportovi

Video: Pobjeda Wingsa u jedinom susretu dana

Željka Jurkas • ponedjeljak, 01.12.2014.
Video: Pobjeda Wingsa u jedinom susretu dana
Foto: Ana Legradi

Jedini susret dana odigran je kao matineja u Joe Louis Areni u Detroitu. Vancouver Canucksi su s tri pobjede u nizu došli u goste i lošom prvom trećinom odredili utakmicu...

Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 5:3
03:15 1-0 Kronwall
11:16 2-0 PPG Nyquist
22:37 2-1 PPG Vey
34:24 3-1 PPG Dacjuk
52:26 3-2 Matthias
53:36 4-2 DeKeyser
56:10 4-3 Vey
59:10 5-3 EN Dacjuk

Wingsi su došli do sedme pobjede u zadnjih deset susreta nakon kašnjenja starta utakmice od gotovo 35 minuta zbog nestanka struje u dijelu arene. Jakom prvom trećinom koja je rezultirala s dva gola u vratima Ryana Millera zadovoljni su otišli na prvi odmor te se zamalo previše opustili. Gosti su odigrali bolju drugu trećinu, a u zadnjoj su gotovo dominirali ledom. No, malo sreće za domaćine i dovoljno dobra prva trećina odrediti su tijek utakmice.

Linden Vey prepolovio je vodstvo domaćina na samom početku druge trećine za jedini powerplay gol Nucksa. Ali sreća kratko traje jer već dvije minute kasnije Pavel Dacjuk dolazi do svog prvog pogotka utakmice kada u gužvi pred golom u igri s igračem manje Luca Sbisa skreće pak, umjesto pored, u vrata. Miller ostaje nemoćan. Bio je to drugi gol u igri s igračem više za domaćine, za 50%tnu efikasnost.

"Jako razočaravajuće. Dominirali smo u zadnjoj trećini", rekao je strijelac trećeg pogotka Canucksa sredinom zadnje trećine, gola koji ih je ponovo doveo na minimalni zaostatak. No, kao i prvi put, kratko je trajalo te minutu i deset sekundi kasnije Danny DeKeyser povećava vodstvo. Uzbudljiva završnica nije posustaja do samoga kraja, pa su zadnje četiri minute vidjele još dva gola. Vey je ponovo bio strijelac za Vancouver (skupio je tri boda jučer), a Dacjuk je upisao drugi pogodak utakmice u praznu mrežu.

Mislim da nismo bili niti približno dobri koliko možemo biti. Predali smo dosta pakova, malo smo se povukli, ali napravili smo dovoljno dobrih stvari da izvučemo pobjedu", sažeo je susret trener Wingsa, Mike Babcock, a prenose službene stranice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!