Zimski sportovi

Video: Deseti poraz Edmontona, pobjeda Habsa u Denveru

Željka Jurkas • utorak, 02.12.2014.
Video: Deseti poraz Edmontona, pobjeda Habsa u Denveru

Pet susreta za početak prosinca u NHL-u donijelo je puno golova. U utakmici s njih svega tri Jacketsi su napokon upisali pobjedu, Ducksi su se othrvali s Bruinsima, Habsi su polagano, ali sigurno dočekali gol više od Avalanchea, Arizona je drugom trećinom uništila Oilerse, a Tampa trećom Rangerse...

Columbus Blue Jacketsi su uspjeli upisati svoju treću pobjedu u zadnjih 18 susreta (prvu nakon šest poraza) u nadi da je ovo početak puta koji će ih maknuti s dna ljestvice. Po gol u prvoj i zadnjoj trećini bili su dovoljni, a jedini pogodak gostiju pripao je Aaronu Ekbladu na powerplayju u drugoj trećini. Panthersi nisu odigrali na razini, podcijenili su ozlijeđene i posrnule Jacketse; a Michael Chaput i Kerby Rychel, pozvani iz AHL-a i dodani sastavu domaćina iskoristili su svoju priliku te obojica upisali po asistenciju.

Habsi i Avsi su odigrali utakmicu u kojoj su obje strane kažnjene za greške te ponekad imale malo sreće. Gosti su poveli u prvoj da bi domaćini vodili u drugoj trećini te konačan pobjednički gol došao je u mrežu Calvina Pickarda sredinom zadnje trećine. Max Pacioretty zabio je svoj osmi gol treće trećine sezone (od ukupno dvanaest) udarcem iz lijevog kruga za kojeg je branič Avsa Jan Hejda očekivao da ići prema Daleu Weiseu. Montreal je još jednom pokazao da je momčad koja ne paničari bez obzira na rezultat, a Colorado da prelako ostavlja prilike za kontre te da im je obrana, kao i u dosadašnjem dijelu sezone, slaba karika.

Tobias Rieder zabio je dva gola u igri s igračem manje unutar 58 sekundi, na samom početku druge trećine započevši preokret rezultata i dominaciju Yotesa nad Oilersima. Gosti će dodati još dva pogotka u igri s igračem više te samo jedan, onaj Mikkela Boedkera u igri s jednakim brojem igrača. Oilersi su ovime upisali deseti poraz u nizu, koji još jednom ove sezone mogu zahvaliti opuštanju nakon vodstva i/ili dobro odigranoj jednoj trećini.

Ducksi su teško izborili minimalnu pobjedu protiv Bostona bez trojice standardnih braniča. Domaćini Honda centra su odigrali potpunu utakmicu, na jednakoj razini svih 60 minuta, a Frederik Andersen (.941%sv) je zaustavljao nalete gostiju kroz prvu trećinu i u drugoj nije dao da se rezultatski previše odvoje. Bruinsi su pak dojma da su oni odigrali bolje, prema riječima trenera Clauda Juliena i vatara Tuukke Raska. Brad Marchand doveo je Boston u jedino vodstvo prvim pogotkom utakmice, a niti minutu kasnije Sami Vatanen vraća izjednačenje, da bi domaćini imali prednost na samome kraju druge trećine. U posljednjoj Matt Beleskey diže na dva razlike, a sredinom susreta Simon Gagne vraća nadu gostima svojim drugim pogotkom sezone i postavlja konačnih 3:2.

Boltsi i Rangersi susreli su se posljednji puta u regularnoj sezoni te je Tampa došla i do treće pobjede. Brett Connolly je prvi puta u karijeri zabilježio više od boda, zabivši dvaput u mrežu Henrika Lundqvista. Domaćini su parirali i držali rezultat i sebe koliko-toliko u igri sve do kraja druge trećine kada ih je jedna pogreška koštala izjednačenja rezultata, ali bitnije, i preokretanja momenta. Gosti će u zadnjoj zabiti još gola, zadnji u praznu mrežu, a Ben Bishop se s par velikih obrana pobrinuo da u njegovoj ne završi niti jedan te da domaćinima ne dopusti nadu u povratak.

NHL

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 3:6 (0-1 Johnson, 1-1 Hayes, 1-2 Connolly; 2-2 Fast, 3-2 PPG St. Louis, 3-3 Carle; 3-4 PPG Connolly, 3-5 Johnson, 3-6 SHG EN Palat)

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 2:1 (1-0 Calvert; 1-1 PPG Ekblad; 2-1 Jenner)

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens 3:4 (0-1 Sekač, 1-1 Briere; 2-1 O'Reilly, 2-2 PPG Markov, 3-2 Barrie, 3-3 Subban; 3-4 Pacioretty)

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 2:5 (1-0 PPG Eberle; 1-1 SHG Rieder, 1-2 SHG Rieder, 1-3 PPG Ekman-Larsson, 1-4 Boedker; 1-5 PPG Erat, 2-5 Petry)

Anaheim Ducks – Boston Bruins 3:2 (; 0-1 Marchand, 1-1 Vatanen, 2-1 Smith-Pelly; 3-1 Beleskey, 3-2 Gagne)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!