Nogomet

UEFA odbacila žalbe Srbije i Albanije na kazne za prekinuti dvoboj iz listopada

Branimir Korać • utorak, 02.12.2014.
UEFA odbacila žalbe Srbije i Albanije na kazne za prekinuti dvoboj iz listopada
Foto: EPA

Uefino žalbeno vijeće odbacilo je žalbe Srbije i Albanije na izrečene kazne za prekid susreta iz listopada igranog u Beogradu. Susret je prekinut nakon nereda na travnjaku kojima je prethodio dolazak drona s albanskim obilježjima...

Žalbeno vijeće Uefe nije prihvatilo žalbe Srbije i Albanije. Susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Beogradu prekinut je u završnici prvog poluvremena kada se nad travnjakom pojavila letjelica koja je nosila albanska obilježja što je bio okidač za nerede. U neredima su od strane navijača napadnuti i albanski igrači i odlučeno je da susret neće biti nastavljen.

UEFA je registrirala utakmicu rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda, kažnjena je sa 100 tisuća eura novčane kazne i morat će igrati dva susreta pred praznim tribinama (jedan je već odigran protiv Danske). Sa 100 tisuća eura kažnjena je i Albanija.

Oba nogometna saveza žalila su se na ovu odluku međutim UEFA je tu žalbu odbacila i ostala pri prvotnim kaznama.

Srbija će tako odigrati i utakmicu protiv Armenije bez pomoći navijača što znači da će prvi put pred svojim navijačima u kvalifikacijama igrati tek 11. listopada protiv Portugala u posljednjem kvalifikacijskom kolu, tri dana nakon vatrenog gostovanja u Tirani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver02.12.2014. u 22:09
    mi cemo isto bez publike bez obzira na presudu UEFE zbog nereda u Milanu ... jer igramo u Zagrebu
    beaver