Zimski sportovi

Video: Peti shutout Fleuryja, pobjeda Canesa nad Predatorsima

Željka Jurkas • srijeda, 03.12.2014.
Video: Peti shutout Fleuryja, pobjeda Canesa nad Predatorsima

Deset susreta NHL-a odigrano je u noći s utorka na srijedu. Domaćini su zabilježili veći uspjeh te samo Detroit i Washington nisu slavili. Penguinsi i Islandersi i dalje drže tempo na vodećem mjestu Metropolitana, Leafsi su uvjerljivo svaldali Starse, Flamesi Yotese, Kingsi su preživjeli Bruinse, Sharksi Flyerse, Carolina je pobijedila Nashville, a Buffalo Boltse...

Leafsi su od samoga starta u Air Canada centru dali do znanja neće prosut bodove te drže priključak za mjesto u doigravanju. Prvi gol pao je već u prvoj minuti, Nazem Kadri i Mike Santorelli upisali su po tri boda, a Joffrey Lupul dva pogotka. Dallas je na trenutke pokazivao kvalitetnu igru, ali puno premalo da bi ozbiljno ugrozili ili preokrenuli rezultat utakmice. Flamesi su na malo teži način upisali uvjerljivu pobjedu protiv Coyotesa. Vodstvo koje su preuzeli iz trećeg pokušaja se održalo i na njega su dodali još dva pogotka. Zadnji, i jedini u igri s igračem više, u praznu mrežu zabio je Josh Jooris za svoj prvi NHL hat trick.

Carolina djeluje sve kompetitivnije i sve se bolje drži u utakmicama s jakim momčadima. Nakon prošlotjedne pobjede nad Penguinsima u goste im je stigla vodeća momčad divizije Central i ostavila oba boda. Cam Ward propustio je zaustaviti tek jedan od 33 udarca i to pet minuta prije isteka vremena kada je momčad imala vodstvo od dva pogotka zahvaljujući Jeffu Skinneru i Victoru Rasku. U fizički jakom susretu u kojem se dominacija selila s jedne na drugu stranu, Sharksi su na domaćem ledu SAP centra uspjeli izgurati pobjedu protiv posrnulih Flyersa. Dvanaest sekundi prije isteka vremena Matt Nieto sam je započeo akciju koju će završiti na odbijancu udarca Patricka Marleaua. Flyersima je ovo četvrti poraz u nizu, a Sharksi su treći puta ove sezone upisali dvije pobjede u nizu.

Dva susreta nisu završena u regularnom dijelu. Ottawa se golom Clarka MacArthura vratila sredinom zadnje trećine i isforsirala produžetak u kojem je sreća pomazila domaćine Nassau Coliseuma. Udarac Thomasa Hickeyja odbio je od klizaljke braniča Senatorsa Codyja Cecija i prevario Craiga Andersona. Ovo je deseta u nizu pobjeda Jaroslava Halaka, a Islandersi su održali korak s Penguinsima na čelu divizije Metropolitan. U drugom susretu Tampa i Sabresi otišli su do ispucavanja kaznenih udaraca. Postavljanje Jhonasa Enrotha na vrata umjesto Michala Neuvirtha pokazalo se kao ključan faktor vraćanja samopouzdanja i pobjeđivanja za Buffalo. Još jednom je to pokazao u sinoćnjem susretu u kojem je držao domaćine u igri, napose u drugoj trećini kada su ih gosti nadpucali 16:4 te kasnije obranivši oba kaznena udarca Boltsa. Momčad ispred njega zadržala je Tampu u prvoj trećini na svega dva udarca na vrata, Zegmund Girgensons poravnao je pogodak Ondreja Palata sa sredine posljednje trećine, a Tyler Ennis zabio je odlučujući pogodak shootouta.

Dva vratara zaradila su nove shutoute unatoč velikom trudu protivničkih momčadi. Marc-Andre Fleury zaustavio je 29 udaraca Devilsa, a od 23 udarca domaćina Cory Schneider je zaustavio njih 22. Jevgenij Malkin ga je prošao backhandom ispod hvataljke početkom zadnje trećine za svoj 42. pobjednički gol. Pred sam kraj susreta Devilsi su imali priliku izjednačiti utakmicu nakon što je Malkin zaradio isključenje i disciplinsku kaznu, no penalty kill jedinica Pensa je dozvolila samo jedan udarac na vrata. Ovo je Fleuryjevo peto zaključavanje vrata ove sezone. Na drugoj strani kontinenta Jonathan Quick odradio je ogroman posao održavajući Kingse na životu u naletu Bruinsa. Tanner Person jedini je prošao Niklasa Svedberga koji se suočio s 34 udarca, a Tyler Toffoli dodao je u zadnjoj minuti pogodak u praznu mrežu. Ovo je treći shutout Quicka ove sezone.

Wingsi ponovno nisu bili na potrebnoj razini, a to su u potpunosti iskoristili Panthersi na čelu s Robertom Luongom (.927%sv). Dva rookija, Vincent Trocheck i Aaron Ekblad zabili su svaki po gol na početku zadnje trećine za odmicanje rezultata na tri gola razlike. Domaćini su kasnim naletom pokušali stići razliku te iako su utakmicu učinili zanimljivom i neizvjesnom do kraja, ona je ipak bila prevelika i bodovi nisu ostali u Joe Louis areni. Washington i Vancouver su odigrali tijesnu i napetu utakmicu, a razlika na strani gostiju bila je igra s igračem više, točnije Daniel Sedin koji je upisao dva gola (uključujući pobjednički) i jednu asistenciju.

NHL

New York Islanders – Ottawa Senators 3:2 OT (0-1 Hoffman; 1-1 Nelson; 2-1 Strome, 2-2 MacArthur; 3-2 Hickey)

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 1:0 (;;1-0 Malkin)

Washington Capitals – Vancouver Canucks 3:4 (0-1 Dorsett; 1-1 Carlson, 1-2 PPG D. Sedin, 1-3 PPG Vrbata, 2-3 Carlson; 3-3 Laich, 3-4 PPG D. Sedin)

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 2:1 (1-0 Skinner;; 2-0 Rask, 2-1 Ribeiro)

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 2:1 SO (;;0-1 Palat, 1-1 Girgensons;; 2-1 Ennis)

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 5:3 (1-0 Bozak, 2-0 Kadri; 3-0 PPG Kessel, 3-1 Spezza, 4-1 Lupul; 4-2 Garbutt, 5-2 Lupul, 5-3 Hemsky)

Detroit Red Wings – Florida Panthers 3:4 (1-0 PPG Tatar, 1-1 Hayes; 1-2 Bergenheim; 1-3 Trocheck, 1-4 Ekblad, 2-4 Dacjuk, 3-4 Nyquist)

Calgary Flames – Arizona Coyotes 5:2 (1-0 Jones, 1-1 Ekman-Larsson, 2-1 Jooris; 2-2 Gagner, 3-2 Jooris; 4-2 Monahan, 5-2 PPG EN Jooris)

San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 2:1 (0-1 PPG Couturier; 1-1 Vlasic; 2-1 Nieto)

Los Angeles Kings – Boston Bruins 2:0 (1-0 Pearson;; 2-0 EN Toffoli)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!