Nogomet

Mlada hrvatska reprezentacija do 17 godina saznala protivnike u Elitnoj rundi

Branimir Korać • srijeda, 03.12.2014.
Mlada hrvatska reprezentacija do 17 godina saznala protivnike u Elitnoj rundi
Foto: Duje Bonačić

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina koja je na kvalifikacijskom turniru u Mađarskoj uzela prvo mjesto, saznala je protivnike u Elitnoj rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo...

Izabranici Luke Pavlovića igrat će u Elitnoj rundi kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv vršnjaka iz Portugala, Srbije i Azerbajdžana, odlučeno je danas u ždrijebu u Nyonu.

Posao neće biti nimalo lagan, Portugal i Srbija tradicionalno imaju jake mlade reprezentacije, a Azerbajdžan će biti domaćin ovog kvalifikacijskog turnira što mu daje plus.

Na Europsko prvenstvo odlaze izravno prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te sedam najboljih drugoplasiranih. Hrvatska se kandidirala za domaćinstvo ovog kvalifikacijskog kruga, međutim ždrijeb je odlučio da će domaćin biti Azerbajdžan.

Osim toga Hrvatska je saznala i protivnike u prvom krugu kvalifikacija za sljedeće Europsko prvenstvo. Na kvalifikacijskom turniru u Lihtenštajnu ne bi smjelo biti nikakvih problema za hvatanje jednog od prva dva mjesta u društvu domaćina, Gibraltara i Češke.

Susreti Elitne faze natjecanja u Azerbajdžanu igrat će se od 17. do 22. ožujka, a završnica Europskog prvenstva u Bugarskoj od 6. do 22. svibnja.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!