Zimski sportovi

Video: Velika pobjeda Chicaga, poraz Canadiensa

Željka Jurkas • četvrtak, 04.12.2014.
Video: Velika pobjeda Chicaga, poraz Canadiensa

Domaćini su odnijeli pobjede u sva četiri susreta koja su odigrana sinoć u NHL-u. Jetsima i Ducksima šezdeset minuta nije bilo dovoljno, Chicago je u zadnjoj trećini slomio Bluese, dok je Minnesota gradila prednost kroz prve dvije...

Muke po powerplayju i dalje su aktualne za Wild koji se nalazi na pretposljednjem mjestu lige po efikasnosti. Pet prilika imali su u jučerašnjoj utakmici s Habsima, gotovo minutu 5-na-3 igre, ali i dalje nisu uspjeli pogoditi vrata. Jason Zucker dao je domaćinu početno vodstvo u 19. sekundi susreta. Jason Pominville povećao ga je sredinom druge trećine, a Habsi su tek u zadnjoj minuti uspjeli proći Darcyja Kuempera prema kojem su poslali svega 19 udaraca. Carey Price je obranio 33.

Chicago je jakom zadnjom trećinom ostavio dva boda u United centru, a Antti Raanta obranio je četrdeset od 41. udarca upućenog prema njemu. Patrick Kane dvaput je zatresao mrežu u razmaku od tri minute, a Kris Versteeg upisao je asistenciju na oba gola i zabio prvi u zadnjoj trećini. Prve dvije trećine prošle su mirnije, s po golom u svakoj, dok je Chicago čak pet puta igrao s igračem manje.

Oilersima nitko ne može poreći da se trude izvaditi iz ponora, no par grešaka i trenuci manjka koncentracije ih redovito koštaju bodova. Winnipeg Jetsi zadnji su u nizu koji su iskoristili što im je ponuđeno. Sedamnaest sekundi nakon početka produžetka Mathieu Perreault zabio je za pobjedu pospremivši udarac Jacoba Troube. Trouba je sudjelovao u sva tri pogotka domaćina, zabivši prvi, vodeći, i upisavši asistencije na preostala dva.

Flyersi su još jednom bili blizu, ali nisu uspjeli završiti na pozitivnoj strani. S vodstvom od dva gola sredinom druge trećine dopustili su domaćinima Honda centra povratak i gotovo preokret utakmice. Tri sekunde prije isteka vremena Wayne Simmonds izjednačio je rezultat i odveo utakmicu u produžetak koji nije dao pobjednika. Frederik Andersen pokazao se uspješnijim od Steva Masona zaustavivši dva pokušaja gostiju. Corey Perry zabio je pobjednički kazneni udarac.

NHL

Minnesota Wild – Montreal Canadiens 2:1 (1-0 Zucker; 2-0 Pominville; 2-1 Galchenyuk)

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 4:1 (1-0 Kruger; 1-1 Cole; 2-1 Versteeg, 3-1 Kane, 4-1 Kane)

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 3:2 OT (1-0 Trouba, 1-1 Nugent-Hopkins;; 1-2 Purcell, 2-2 Byfuglien; 3-2 Perreault)

Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers 5:4 SO (; 0-1 Raffl, 1-1 Fowler, 1-2 Simmonds, 1-3 PPG Umberger, 2-3 Getzlaf, 3-3 Vatanen; 4-3 PPG Maroon, 4-4 Simmonds;; 5-4 Perry)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!