Ostali sportovi

Lucija Zaninović: "Kao mlađa divila sam se Brigitte i nadala se da ću i ja jednom biti tako dobra"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.12.2014.
Lucija Zaninović: "Kao mlađa divila sam se Brigitte i nadala se da ću i ja jednom biti tako dobra"
Foto: FaH

Lucija Zaninović osvojila je prvo mjesto na finalnom Grand Prix Mastersu u Queretaru svladavši trofejnu Francuskinju Brigitte Yague, a prije toga i svjetsku prvakinju Chanatip Sonkham koja nije imala nikakve šanse...

Pobjedom protiv Brigitte Yague, Lucija Zaninović stigla je do zlata na završnom Mastersu u olimpijskoj kategoriji do 49 kilograma. U finalu je zaostajala, ali je uspjela okrenuti meč.

"Kao mlađa puno sam gledala Brigitte i divila se njezinim uspjesima i njezinoj formi koja je uvijek bila na visokoj razini. Sanjala sam da i ja jednom dođem do te razine i polako se penjem. Nadam se da ću zadržati ovu formu i sljedeće godine i tako spremna doći na Olimpijske igre u Rio. Bilo je teško, od samog početka finalnog meča sam gubila, a mislim da je ključan trenutak bio na kraju treće runde kada mi je trener s klupe viknuo da vjerujem u sebe. Okrenula sam borbu do zlatnog boda i skupila snage za pobjedu."

U polufinalu Lucija Zaninović svladala je svjetsku prvakinju i brončanu iz Londona Tajlanđanku Sonkham

"Zadnji put smo se susrele na Svjetskom prvenstvu u Puebli, vrlo je dobra i kvalitetna igračica. U Puebli je uzela naslov svjetske prvakinje, a ja sam bila brončana, no prije tog natjecanja sam imala dosta ozljeda i nisam bila na razini na kojoj sam željela biti. Ovdje sam bila bolja, ušla sam u dobar ritam treninga i pokazala da kada se dobro pripremim da mi ne može parirati."

Prvo mjesto na ovom finalnom Grand Prixu Luciju Zaninović dodatno je odvojilo na rang listi za Rio.

"To je lijepo za znati, za to radim i za to se trudim. Nadam se da ću i sljedeću godinu pokazivati svojim rezultatima da mi je mjesto među šest cura koje će otići izravno u Rio. Sljedeće godine najvažnije natjecanje je Svjetsko prvenstvo i želim se što bolje pripremiti jer mi ta titula nedostaje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!