Vodeni sportovi

Opet se piše povijest na SP-u u Dohi: Ruski rekord izdržao samo nekoliko sati, sjajni Brazilci uzeli zlato

Borna Rupnik • četvrtak, 04.12.2014.
Opet se piše povijest na SP-u u Dohi: Ruski rekord izdržao samo nekoliko sati, sjajni Brazilci uzeli zlato
Foto: EPA

U četvrtak su na svjetskoj smotri u Dohi pala još tri svjetska rekorda, uključujući i onaj brazilske štafete na 4x50 mješovito.

Svjetski rekord u štafetnoj utrci na 4x50 mješovito pao je dva puta u istom danu. Rusi su u kvalifikacijama srušili dosadašnji rekord Italije za gotovo cijelu sekundu, a potom se u finalu moralo plivati brže od Rusa za bilo koju medalju.

Zlato su s novim svjetskim rekordom osvojili Brazilci u sastavu Cesar Cielo Filho, Guilherme Guido, Felipe Franca Silva i Nicholas Santos. Plivali su 1:30.51, što je više od dvije sekunde brže od ruskog rekorda, dok su do srebra došli Francuzi, a bronce plivači SAD-a.

Chad le Clos svjetski je rekord postavio i na 100 metara leptir (48.44), srušivši rekord ruskog plivača Jevgenija Korotiškina iz 2009. godine za četiri stotinke sekunde. Le Clos je slavio ispred američkog plivača Toma Shieldsa i australskog Tommasa D'Orsogne.

U ženskoj konkurenciji svjetski je rekord postavila Katinka Hosszu, plivačica iz Mađarske, koja je 100 metara leđno isplivala za 55.03, 20 stotinki manje od Japanke Shiho Sakai 2009. godine u Berlinu.

Do srebra je stigla Australka Emily Seebohm, a do bronce Ukrajinka Darina Zevina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!