Nogomet

Bjelorusija i Paragvaj dobili nove izbornike

Borna Rupnik • četvrtak, 04.12.2014.
Bjelorusija i Paragvaj dobili nove izbornike
Foto: EPA

Nogometni savezi Bjelorusije i Paragvaja odlučili su o novim izbornicima svojih reprezentacija. Povjerenje su ukazali Aleksandru Hackeviču i Ramonu Diazu.

Dva mjeseca nakon ostavke Georgija Kondratijeva, novi je bjeloruski izbornik postao Aleksandar Hackevič, 41-godišnji stručnjak koji je 1998. i 2000. godine proglašen za najboljeg igrača Bjelorusije, a za reprezentaciju je postigao četiri gola u 38 utakmica.

Hackevič je trenerski zanat kalio u pričuvnim momčadima Dinamo Minska i Dynamo Kijeva te Vitebsku i Bjelorusiji U-18, a bio je i pomoćnik ukrajinskog izbornika.

"Nećemo igrati s petoricom braniča bez obzira tko nam bude protivnik. Cilj je učiniti našu igru toliko stabilnom da cijela momčad zna kako se ponašati na terenu", rekao je novi izbornik, koji Bjelorusiju preuzima s jednim osvojenim bodom iz prve tri utakmice europskih kvalifikacija.

Nogometnu reprezentaciju Paragvaja preuzeo je Argentinac Ramon Diaz, bivši napadač i trener momčadi River Plate. Paragvajski nogometni savez potpisao je s Diazom ugovor na četiri godine te tako riješio pitanje nasljednika Victora Genesa.

Ramonu Diazu to je prvi izbornički posao u karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!