Košarka

Video: Rudežu velika minutaža u porazu Pacersa, Irving donio pobjedu Cavsima u New Yorku

Branimir Korać • petak, 05.12.2014.
Video: Rudežu velika minutaža u porazu Pacersa, Irving donio pobjedu Cavsima u New Yorku
Foto: EPA

Svega tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi, a pobjedama su ih zaključili Cleveland Cavaliersi, Portland Trail Blazersi i Golden State Warriorsi. Damjan Rudež dobio je 26 minuta na gostovanju Indiane u Portlandu...

Cavsi odnijeli pobjedu iz Madison Square Gardena

Cleveland Cavaliersi odnose pobjedu iz New Yorka u tijesnom dvoboju u kojem je nakon serije promašaja u završnici Krie Irving ubacio za pobjedu.

U tijesnom dvoboju New York je propustio veliku priliku. Imao je prednost većim dijelom susreta, vodio i u posljednjoj četvrtini prije nego su se gosti uspjeli vratiti u utakmici. Izostao je učinak Carmela Anthonyja u zadnjih 12 minuta, zvijezda Knicksa ostala je u tom razdoblju bez poena i Cleveland je to iskoristio.

Knicksi su svoje posljednje poene upisali tri minute prije kraja kada je Amar'e Stoudemire smanjio na 88:87 i onda je krenula serija promašaja na obje strane. Čak sedam zadnjih šuteva Knicksi nisu ubacili, nisu posebno precizni bili niti Cavsi, no Kyrie Irving deset sekundi prije kraja povisio je na 90:87 i nakon što je Anthony promašio tricu, gosti su slavili.

"Spektakularno. Kada god smo trebali koš, Kyrie je pogodio. Kada god nam je trebala dodatna energija, on ju je donio", komentirao je LeBron James nastup Kyrieja Irvinga.

Irving je utakmicu zaključio s 37 poena (12/18), James je dodao 19 poena (7/17) i 12 asistencija, a Kevin Love 11 poena (4/11) i 11 skokova. Kod Knicksa Tim Hardaway ubacio je 20 poena (8/14), Stoudemire 18 poena (8/13) uz devet skokova, Anthony je šutirao iz igre 4/19, ubacio devet poena i uhvatio deset skokova.

Vrlo uvjerljivi Warriorsi

Niti još jedna dobra predstava Anthonyja Davisa nije pomogla New Orleans Pelicansima da izbjegnu težak poraz u Oaklandu. Davis nije mogao sam, na drugoj strani bio je ubojiti napad Warriorsa koji su visoko slavili 112:85.

Golden State je tako stigao do 11. uzastopne pobjede, na omjeru je 16-2 i nalazi se na vrhu lige. Početak susreta nije davao naznaku da bi se dvoboj mogao ovako rasplesti, međutim nakon prve dionice i 28:22 vodstva Pelicansa, sve je bilo na strani Golden Statea.

U svim segmentima igre Golden State je bio bolja momčad izuzev u slobodnim bacanjima koje je šutirao ispod 50 posto (8/17).

"Ovo je najbolja utakmica koju smo odigrali u dugo vremena. Znali smo kakav nas protivnik očekuje i da nam neće biti lako, zato smo i bili spremni", zadovoljan je bio Steve Kerr.

Klay Thompson bio je najefikasniji s 23 poena (8/16), Stephen Curry dodao je 19 poena (8/17) i 11 asistencija, Harrison Barnes 17 poena (7/12) i deset skokova, a Draymond Green 14 poena (6/13) i 14 skokova. Kod poraženih Davis je bio na 30 poena (14/19) i 15 skokova.

Rudežu velika minutaža protiv Portlanda

Indiana Pacersi gostovali su u Oregonu kod Portlanda i upisali poraz 88:82. Iako su se dobro držali i nisu dopustili domaćinu da pokaže svoj puni napadački potencijal, nisu mogli do pobjede.

U završnici susreta Indiana je došla na tri poena zaostatka, ali Aldridge, Lillard i Batum s linije slobodnih bacanja riješili su pitanje pobjednika.

Damjan Rudež u gostujućim redovima dobio je veliku minutažu, igrao je najviše od igrača s klupe (26 minuta) i upisao pet poena (1/1 za dva, 1/3 za tri).

"Bila je to jedna od onih ružnih, izvučenih pobjeda. Obje momčadi promašivale su šuteve, malo toga je funkcioniralo, ali pobjeda je pobjeda i nećemo prigovarati", priznao je nakon susreta Aldridge.

U susretu u kojem je Portland za tricu šutirao 4/21, Damian Lillard ubacio je 23 poena (7/15) uz osam skokova, a Aldridge je dodao 18 poena (7/21) i 13 skokova. Kod Indiane Rodney Stuckey ubacio je 16 poena (7/15) uz šest skokova i pet dodavanja dok je Solomon Hill bio na 15 poena (7/11) i osam skokova.

NBA:
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 87:90
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 112:85
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 88:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2014. u 15:45
    Cleveland izgleda malo bolje nakon onih podbacaja,rekao sam da ce to doci na svoje...iako,veceras im je veliki ispit protiv Raptorsa koji su ih ubili nedavno,ali svida mi se igra Irvinga u zadnje vrijeme,bas je odlican a onaj kos za 90-87 je cudo jedno..
    Obrisan korisnik