Zimski sportovi

Video: Islandersi bolji u Ottawi, Vancouver zaključao Penguinse

Željka Jurkas • petak, 05.12.2014.
Video: Islandersi bolji u Ottawi, Vancouver zaključao Penguinse

U jedanaest susreta NHL-a domaćini su imali blagu prednost, a vratari su dali ključni ton većini utakmica. Tri shutouta i dvije utakmice koje nisu odlučene u šezdeset minuta, pobjede Capitalsa, Detroita, Devilsa, Predatorsa, Sharksa i Islandersa obilježile su dan kada se Daniel Alfredsson oprostio od aktivnog igranja, a Martin Brodeur po prvi puta zaigrao u dresu koji nije crno-crveni...

Daniel Alfredsson oprostio se od aktivnog igranja hokeja u dresu koji je nosio osamnaest godina, a trinaest sezona je bio kapetan. Ceremonijom prije utakmice Ottawa se oprostila od najvećeg imena koje je bilo napisano na dresu Senatorsa, a sama utakmica malo je pokvarila ukupni dojam, točnije, Islandersi su bili preveliki zalogaj. Svojom 19., vodećom pobjedom lige, zasjeli su na prvo mjesto divizije Metropolitan. Brock Nelson zabio je prvi gol utakmice na powerplayju, a na isti način domaćini odgovaraju par minuta kasnije. Pobjedu osigurava Casey Cizikas sredinom zadnje trećine u lijepoj akciji s Thomasom Hickeyjem.

Capitalsi i Hurricanesi su odigrali čvrstu utakmicu koju je zapravo prevagnuo Braden Holtby. S 29 obrana imao je par velikih, a ključna je došla odmah nakon primljenog izjednačujućeg gola, kada je obranio udarac Eliasa Lindholma i nakon čega se njegova momčad trgnula i krenula po pobjednički gol koji je bio djelo Erica Fehra. Martin Brodeur odigrao je svoj prvi susret u dresu St. Louisa, a Predatorsi su na čelu s Mikeom Ribeirom pokvarili debi. Vladimir Tarasenko postigao je dva gostujuća pogotka, a osim Ribeira, u sastavu domaćina istaknuo je (ponovo) Filip Forsberg s golom i asistencijom, dok je pobjednički gol pripao Colinu Wilsonu.

Sergej Bobrovski ukrao je utakmicu u Floridi čak i nakon što je momčad vodila s tri gola razlike. Kažu da je prednost od dva gola najgora prednost u hokeju, no ako je suditi po dosadašnjim igrama Jacketsa, onda je to bilo kakva prednost. Pa tako niti tri pogotka više na samome startu druge trećine nisu značila nekakvu sigurnost. Bobrovski je obranio 52 udarca kroz 65 minuta da bi u ispucavanju kaznenih udaraca zaustavio četiri pokušaja Panthersa, a Ryan Johansen je našao način preko Roberta Luonga (koji se u cijelom susretu susreo sa svega dvadeset udaraca). Drugi susret koji nije završio u regularnom vremenu odigrao se u Calgaryju gdje su domaćini dvaput stizali rezultat da bi konačno izjednačenje došlo minutu i 15 sekundi prije isteka vremena. No, u produžetku im nije trebalo dugo, u drugoj minuti Sean Monahan svojim desetim golom daje Flamesima četvrtu pobjedu u nizu. Avalancheu je ovo drugi poraz u nizu i peti u zadnjih deset susreta, a nalazi se na pretposljednjem mjestu divizije Central.

Martin Jones zaradio je drugi shutout u nizu s 26 obrana u Glendaleu, na ledu gdje su Kingsi izgubili zadnjih pet susreta. Kapetan Dustin Brown dodao je dva pogotka, a Jared Stoll i Alec Martinez po jedan u igri s igračem više u utakmici u kojoj domaćini nisu uspijevali puno toga pokrenuti. U Tampi su se ponovo susreli Boltsi i Sabresi. Nakon što su im Sabresi uzeli drugi bod u prvoj utakmici, domaćini su izašli sa svojom najboljom igrom. Do početka treće trećine imali su vodstvo od četiri pogotka, a goste su u rasponu od 22 minute ostavili bez udarca prema vratima. Frustracije i nemoć su se ispoljile u zadnjoj trećini u pojačanoj fizičkoj igri koja je prešla granice dopuštenog te su momčadi zajedno zaradile 106 kaznenih minuta. Boltsi su na samome kraju dodali još jedan gol, a Ben Bishop je sa svega trinaest obrana upisao prvi shutout sezone. Eddie Lack startao je nakon gotovo dva tjedna i u Consol Energy centru prvi puta zaključao vrata ove sezone. Canucksi su nadigrali i preuzeli igru u drugoj trećini, koliko im je bilo dovoljno za slomiti Thomasa Greissa te prvi puta u povijesti ostaviti domaćine u Pittsburghu bez pogotka.

Devilsima su falila sedmorica standardnih igrača kada su došli u Air Canada centar, no to ih nije spriječilo da ulože veliki trud i odrade svih 60 minuta za koje su u konačnici bili nagrađeni. Domaćini ponovno nisu odigrali na razini, a „lako ćemo“ stav je pružio gostima dovoljno prilika koje nisu propustili iskoristiti. Eric Gelinas i Steve Bernier upisali su po gol i asistenciju, a Cory Schneider je obranio 29 udaraca na vrata. Red Wingsi su gledali kako bi boljom igrom u obrani došli do pobjede nakon debakla protiv Floride, a utakmica s Dallasom u Joe Louis areni im je došla kao naručena. Na početku su domaćini došli u vodstvo koje su gosti samo jednom izjednačili. Darren Helm zabio je dvaput, Stephen Weiss uz gol upisao dvije asistencije, a Pavel Dacjuk i Kyle Quincey ostvarili po gol i asistenciju. Bruinsi i Sharksi odigrali su dinamičan i zabavan susret u kojem su obrane bile posve opcionalne. U prvoj trećini nešto bolji bili su Bruinsi, druga je bila pravi vrtuljak u kojem je palo čak šest golova, da bi u zadnjoj domaćini Shark Tanka odveli utakmicu na svoju stranu s tri neodgovorena pogotka.

NHL

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 0:3 (0-1 Richardson; 0-2 Matthias, 0-3 SHG Richardson;)

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 1:2 (0-1 Beagle;; 1-1 Sjomin, 1-2 Fehr)

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3:5 (0-1 PPG Gelinas; 1-1 Santorelli, 1-2 Gionta, 2-2 SHG Kadri, 2-3 PPG Cammalleri; 2-4 Bernier, 2-5 Henrique, 3-5 PPG Kessel)

Ottawa Senators – New York Islanders 1:2 (; 0-1 PPG Nelson, 1-1 PPG Zibanejad; 1-2 Cizikas)

Detroit Red Wings – Dallas Stars 5:2 (1-0 Helm, 1-1 Sceviour, 2-1 Weiss, 3-1 PPG Dacjuk; 3-2 PPG Seguin; 4-2 Quincey, 5-2 Helm)

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 5:0 (1-0 Gudaš; 2-0 Stamkos, 3-0 Morrow, 4-0 Garrison; 5-0 PPG Connolly)

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 3:4 SO (0-1 Foligno, 0-2 Atkinson; 0-3 Jenner, 1-3 Fleishamnn, 2-3 Bjugstad, 3-3 PPG Bjugstad;;; 3-4 Johansen)

Nashville Predators – St. Louis Blues 4:3 (0-1 Tarasenko, 1-1 Forsberg, 2-1 Nystrom; 3-1 Ribeiro, 3-2 Tarasenko; 4-2 Wilson, 4-3 Schwartz)

Calgary Flames – Colorado Avalanche 4:3 OT (; 1-0 PPG Wideman, 1-1 Duchene, 1-2 Holden; 2-2 Glencross, 2-3 Tanguay, 3-3 Wideman; 4-3 Monahan)

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 0:4 (0-1 Brown; 0-2 Brown, 0-3 PPG Stoll; 0-4 PPG Martinez)

San Jose Sharks – Boston Bruins 7:4 (0-1 Smith, 0-2 Campbell; 1-2 Wingels, 2-2 Kennedy, 3-2 PPG Wingels, 3-3 Smith, 3-4 Krug, 4-4 PPG Pavelski; 5-4 Kennedy, 6-4 Pavelski, 7-4 Hertl)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!