Zimski sportovi

Video: Hawksima peta pobjeda u nizu, visok poraz Avalanchea

Željka Jurkas • subota, 06.12.2014.
Video: Hawksima peta pobjeda u nizu, visok poraz Avalanchea

Tri susreta NHL-a u petak navečer obilježilo je mnoštvo golova i preokreta. Jetsi su svladali Avse, Chicago u završnici Habse, a Ducksi Minnesotu...

Golijada puna preokreta obilježila je drugi ovosezonski susret Ducksa i Wilda. Gosti su lako stigli do vodstva od čak tri razlike koje su domaćini stizali u drugoj trećini u osporavanoj igri s igračem više. Punih minutu i pol na početku zadnje trećine domaćini Xcel Energy centra su vodili, no Tim Jackman drugim golom sezone poravnava, a dvanaest minuta prije isteka vremena Matt Beleskey donosi pobjedu Anaheimu. U čvrstoj i kompetitivnoj igri gosti su uglavnom vodili riječ i pokazivali više žara, a brzo izjednačenje rezultata u trećoj trećini, koje je prekinulo niz od četiri neodgovorena gola domaćina, pomoglo im je zadržati moment.

Chicago Blackhawksi su opet našli način u zadnjoj trećini. Kapetan Jonathan Towes izjednačio je rezultat, a 27 sekundi do isteka vremena Brandon Saad je uz malo sreće donio petu pobjedu u nizu odnosno desetu u zadnjih jedanaest susreta. Antti Raanta obranio je 38 udaraca u susretu gdje su domaćini imali vodstvo od dva gola koje su gosti preokrenuli u drugoj trećini. Habsi nisu upisali pobjedu u United centru od 2002.

Winnipeg Jetsi zabilježili su prvi hat trick nakon gotovo četiri godine, točnije Brian Little zabio je tri gola uz asistenciju za ukupno četiri boda (najviše u karijeri u jednoj utakmici), tri asistencije upisao je Blake Wheeler, a gol i dvije asistencije kapetan Andrew Ladd. Ta linija zaslužna je za četiri od šest pogodaka domaćina, dok su prvi i zadnji postigli Chris Thorburn (prvi sezone) i Dustin Byfuglien. Avalanche još jednom nije odigrao na potrebnoj razini, Jarome Iginla zabio je oba gola, a domaćini su dominirali ledom.

NHL

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 4:5 (0-1 Kesler, 0-2 Silfverberg; 0-3 Kesler, 1-3 PPG Koivu, 2-3 PPG Parise, 3-3 Brodin; 4-3 Fontaine, 4-4 Jackman, 4-5 Beleskey)

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 6:2 (1-0 Thorburn, 1-1 Iginla, 2-1 Little; 3-1 Ladd; 4-1 Little, 5-1 Little, 5-2 PPG Iginla, 6-2 Byfuglien)

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 4:3 (1-0 Rozsival, 2-0 Smith, 2-1 Gallagher; 2-2 Gončar, 2-3 PPG Subban; 3-3 PPG Toews, 4-3 Saad)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!