Vodeni sportovi

Jovanović i Gerbec blizu, ali ipak bez polufinala na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima

Branimir Korać • subota, 06.12.2014.
Jovanović i Gerbec blizu, ali ipak bez polufinala na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima
Foto: FaH

Još jedan dan na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima proteći će bez Hrvata u poslijepodnevnom dijelu programa. Sanja Jovanović nadala se dobrom rezultatu na 50 leđno gdje je i svjetska rekorderka, ali nije ušla niti u polufinale...

Svjetska rekorderka u disciplini 50 metara leđnim stilom, Sanja Jovanović, ostala je bez polufinala. Daleko od svjetskog rekorda i od onih najboljih, Jovanović je isplivala 27.41 što je za više od sekundu i pol sporije od njezinog rekorda 25.70. Za finale je trebalo isplivati najmanje 27.30 što Jovanović nije uspjela i završila je kao 19.

Najbrže vrijeme upisala je Australka Emily Seebohm i to s čak 38 stotinki boljim vremenom od prve pratiteljice Katinke Hosszu.

Na 100 slobodno za plivače u kvalifikacijama je zapeo i Ivan Levaj koji je upisao 35. vrijeme s 48.69 i dosta zaostao za 16. mjestom koje je zauzeo Brett Frasers 47.81. Najbrži je bio s 46.50 Cesar Cielo Filho.

Najbliže polufinalu došao je Saša Gerbec na 50 prsno kojem je za 16. mjesto trebao 12 stotinki bolji rezultat. Gerbec je završio kao 18. s točno 27 sekundi. 21. bio je Kristijan Tomić sa šest stotinki slabijim rezultatom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!