Zimski sportovi

Video: Bluesi preokrenuli susret u New Yorku, Columbus pobijedio u Tampi

Željka Jurkas • nedjelja, 07.12.2014.
Video: Bluesi preokrenuli susret u New Yorku, Columbus pobijedio u Tampi
Foto: EPA

Jedanaest susreta od čega tri matineje odigrana su i završena u regularnom dijelu. Chicago je preuzeo čelo Centrala od Predatorsa, a Penguinsi su ponovno izjednačeni s Islandersima. Flyersi su došli do gostujuće pobjede, Toronto uspio obraniti pobjedu, Boston, Columbus i Capitalsi došli do uvjerljivih pobjeda u gostima, Dallas do uvjerljive domaće pobjede, a Panthersi, Sharksi i Red Wingsi su izborili minimalnu pobjedu...

Tri matineje odigrane su u subotu u NHL-u. U Pittsburghu Penguinsi su se susreli s Ottawom, u New Yorku Islandersi s Bluesima, a na ledu Staples centra Kingsi s Flyersima. Prva dva susreta slijedila su isti recept do zadnje trećine, dok su Flyersi napokon posložili sve kockice i nakon devet poraza dočekali gostujuću pobjedu, uz maksimalno zalaganje od samoga starta. Kingsi su odigrali za njih tipičnu popodnevnu utakmicu u kojoj se ovoga puta nisu uspjeli vratiti, ponajprije zahvaljujući Stevu Masonu koji je u zadnje dvije trećine obranio trideset udaraca. Islesi su krenuli silovito i u prvoj trećini stvorili prednost od tri gola. U drugoj Martin Brodeur staje na vrata, a neka nova momčad Bluesa izlazi na led. Potpunom dominacijom svih aspekata igre izjednačili su rezultat, a malo sreće na samome kraju trećine donosi domaćinima novo vodstvo na powerplayju. Zadnja trećina ponovno pripada Bluesima koji s nova tri neodgovorena gola prekidaju niz od sedam domaćih pobjeda Islesa. Susret u Consol Energy centru je od samoga starta bio prepun elektriciteta i fizičke igre. Domaćini su prevladavali u prvoj trećini dok su gosti posve preuzeli drugu, uz jednu grešku koja ih je koštala izjednačenja rezultata. Pobjednički gol pripao je Christianu Ehrhoffu, a najbolji pojedinac susreta bio je Jevgenij Malkin.

Bruinsi su spriječili prvi niz od četiri gostovanja u kojemu nisu upisali bod od 1963. pobjedom nad Coyotesima, a usput su nakon 19 pokušaja napokon iskoristili situaciju s igračem više. Washington je stekao dovoljnu prednost u drugoj trećini, a zahvaljujući sjajnom Bradenu Holtbyju (.971%sv) na vratima izdržao sve napade Devilsa. Još jedan gostujući vrat donio je pobjedu svojoj momčadi. Columbus, na čelu sa Sergejom Bobrovskim, odigrao je odličan susret uz puno veće zalaganje od Boltsa i upisao treću pobjedu u nizu. U borbi za prvo mjesto divizije Central Chicago je s nizom od pet pobjeda došao u Nashville. U čvrstoj i teškoj utakmici preuzeo je prvo mjesto, a Brandon Saad još jednom potvrdio da skupljanjem iskustva postaje jedan od ključnih igrača Hawksa uz koje budućnost izgleda dobro. Scott Darling bio je solidan na vratima i zaustavio par ključnih pokušaja Predatorsa da se vrate u susret.

Jonathan Bernier obranio je 44 udarca i očuvao pobjedu Leafsa u susretu s Nucksima koji su unatoč visokom zaostatku igrali na dovoljno velikom nivou da su do samoga kraja mogli preokrenuti rezultat. Canadiensi su pali treći puta u nizu, ovoga puta u Dallasu, uputivši tek 17 udaraca na vrata Karija Lehtonena. Pobjeda domaćina nije dolazila u pitanje u niti jednom trenu, Tyler Seguin dvaput je zatresao mrežu i dodao asistenciju na prvi pogodak Starsa.

Neizvjesna utakmica koja je mogla otići na bilo koju stranu na kraju je završila četvrtom u nizu pobjedom Sharksa. Flamesi su dobro odigrali, ali par grešaka bilo je dovoljno gostima da najprije izjednače te vrlo brzo i povedu. Domaćini su se prvi puta vratili, a drugo vodstvo Sharksa sredinom zadnje trećine nisu uspjeli stići. Aaron Ekblad upisao je tri asistencije u pobjedi nad Sabresima, a Roberto Luongo dozvolio je dva gola Sabresima kojima je u zadnja tri susreta bio zaključao vrata. Detroit nije lako došao do pobjede, ali jačom drugom polovicom utakmice donijeli su 500. pobjedu svom treneru Mikeu Babcocku.

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 3:2 (1-0 Malkin; 1-1 PPG Legwand, 1-2 Zibanejad, 2-2 PPG Malkin; 3-2 Ehrhoff)

New York Islanders – St. Louis Blues 4:6 (1-0 PPG Nielsen, 2-0 Strome, 3-0 Grabner; 3-1 PPG Stastny, 3-2 Berglund, 3-3 Shattenkirk, 4-3 PPG Tavares; 4-4 PPG Oshie, 4-5 Stastny, 4-6 Tarasenko)

Los Angeles Kings – Philadelphia Flyers 1:2 (0-1 Giroux; 0-2 PPG Simmonds; 1-2 Williams)

Toronto Maple Leafs – Vancouver Canucks 5:2 (1-0 Gardiner, 2-0 Panik; 3-0 Holland, 4-0 Lupul, 4-1 D. Sedin; 4-2 Tanev, 5-2 EN Clarkson)

Detroit Red Wings – New York Rangers 3:2 (0-1 Klein, 0-2 Nash; 1-2 Sheahan, 2-2 Glendening; 3-2 Helm)

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 1:3 (0-1 Jenner, 0-2 PPG Savard;; 0-3 Skille, 1-3 Palat)

Florida Panthers – Buffalo Sabres 3:2 (1-0 Boyes; 1-1 Stafford, 2-1 Kopecky, 2-2 Gionta, 3-2 Bjugstad;)

New Jersey Devils – Washington Capitals 1:4 (0-1 Alzner, 1-1 Eliaš; 1-2 Beagle, 1-3 PPG Kuznjecov; 1-4 EN Laich)

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 1:3 (0-1 Saad; 0-2 Hossa; 1-2 Wilson, 1-3 EN Hossa)

Dallas Stars – Montreal Canadiens 4:1 (1-0 PPG Eakin; 2-0 PPG Seguin, 3-0 Seguin; 3-1 Andrighetto, 4-1 EN Garbutt)

Arizona Coyotes – Boston Bruins 2:5 (0-1 Marchand, 0-2 Miller, 1-2 Vitale; 1-3 Gagne, 1-4 Marchand, 1-5 PPG Eriksson; 2-5 PPG Boedker)

Calgary Flames – San Jose Sharks 2:3 (1-0 Giordano; 1-1 Braun, 1-2 Couture, 2-2 Gaudreau; 2-3 Marleau)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!